10 november 2008

Basel set fra oven

Der er gang i den lille by, netop som fodbold EM, Tattoo festival og årets kunstmesse er vel overstået, så opstår der et hul mellem sommerens aktiviteter og decembers jule-marked. Det er traditionelt her omkring slut-oktober og starten af november butikkerne holder kunstigt gang i salget med "fødselsdags"-tilbud, så vi gætter på postkasserne i Danmark er proppet med tilbudskataloger.

Her i Basel har man fyldt ventetiden op til december ud med et efterårsmarked som i bund og grund blot er en gang cirkus og forlystelser spredt ud over byen. I 14 dage er gaderne er proppet med mennesker, der alle skal i radiobiler, se gøgl og spise de klassiske Heissi Maronni - ristede kastanjer.
For vores vedkommende er højdepunktet bogstaveligt talt det 60 meter høje Pariserhjul, der er opstillet på det højeste punkt i midtbyen. 45 gondoler suser rundt til tonerne af tysk cirkusmuzak, og turen koster 8 Schweizer Franc per person, ca. 35 danske kroner.

Vi lovede os selv sidste år at vi ville tage en tur og som sagt, så gjort. Det tog os et par dage at tage os sammen, men udsigten over byen og de nærliggende bakker var ganske god. Det var for diset til vi kunne ikke se alperne mod syd desværre, men vi fik styret vores lyst til gøgl for i år.

Ingen kommentarer: