07 november 2008

Hurra for CNC fræsning

Der er mange virksomheder der producerer letvægtskomponenter til cykelverdenen. De fleste er hoppet på kulfiber-vognen, men der er stadig firmaer, der sætter en ære i at CNC fræse eksklusive komponenter i metalliske råstoffer.

Et af de mest spændende eksempler i min bog er Amerikanske Ciamillo, der står bag mærket Zero Gravity. Deres speciale er bremser til landsvejscyklen og efter et par år med mislykkede projekter - bland andet et kranksæt - er de nu tilbage i fin form med en række bremse-produkter.

Jeg har netop investeret i et sæt af Djævelens egne bremser, opkaldt NERD efter Brian Molly, der i amerikanske cykelkredse går under navnet New England Red Devil.

NERD baserer sig på modellen Negative Gravity, anodiseret i rød og med speciel laser indgravering. Alt hardware, der på den normale Negative Gravity model er i aluminium, er udskiftet med titanium og sættet runder lige nøjagtig 210 gram komplet. Ikke verdensrekord for bremser, men jeg synes de er helt unikke. Bremserne er produceret i 666 eksemplarer og koster sjovt nok også 666 USD.

Vil man customizere sine bremser i forskellige farver kan man klikke ind på Absolute Zero programmet og ellers kommmer Ciamillo snart med påstået verdens letteste bremse i kulfiber til en net pris af 1200 USD. Er ikke sikker på der er nok i sparegrisen til den opgradering:

Ingen kommentarer: