29 juli 2008

Ho Chi Minh City (morten)

I skrivende stund befinder jeg mig i Ho Chi Minh City eller Saigon, som byen hed under den franske kolonisation. Jeg er her i embeds medfoer og faar desvaerre ikke megen tid til sight seeing, men et par billeder er det da blevet til.













Raadhuset med Ho Chi Minh statue i front

Det foerste der slaar en er den taette trafik af motorcykler. Gaderne i byen er smalle og snaevre mange steder og det urbane landskab baerer tydeligt praeg af Haussmanns princip fra renovationen af Paris fra midten af 1800-tallet. Rationelle, retlinede Boulevarder gennemskaerer bymidten, men deres bredte er fra datidens standarter og naar 8 millioner mennesker tilsammen besider en flaade paa over 2,5 millioner (registrerede) scootere, motorcykler og knallerter, saa er det trangt i de smaa to-sporede gader.













Byen er placeret taet op af Saigon River som jeg har set fra bilen et par gange de sidste dage. Mange steder er det et spaendende krydsfelt af moderne teknologi og aldrende kultur. Som det typisk ses i Asien har befolkningen alskens elektronik, mens taget paa hytten sagtens kan bestaa af blik og palmeblade i skoen forening.













Igaar aftes fik jeg rigtigt leget turist med traditionel Vietnamesisk middag, besoeg paa marked og en gang massage og imorges var der champagne til buffet’en saa jeg lever godt for tiden. Desvaerre varer besoeget i Vietnam kun idag med, saa flyver jeg til Taiwan og tilbringer et par dage der. Som en anden Onkel Rejsende Mac skal jeg nok forsoege at faa oploaded flere billeder i aften og de kommende dage.

1 kommentar:

Kanonkuglen sagde ...

Hej Morten... super spændende og det må være sjovt at rejse så meget rundt i embedsmedfør. God tur onkel rejsende Mack:-)!