09 juli 2008

Gå ikke over sporet (morten)

Tilbage i 2005-2006 arbejdede jeg for Designit, Danmarks største og mest succesrige tegnestue. Jeg boede i Aalborg og pendlede derfor mellem Århus og Aalborg med DSB. Da DSB’s skinner desværre var lavet af smør skabte alle temperaturer over 20 grader celsius kaotiske tilstande på stort set alle ruter i landet. Ventetider på flere timer var dagligdag og jeg husker tydeligt vi stod en lille fast flok på trinbrættet i Århus og tænkte at det kunne da ikke blive meget værre.
Og dog... I Italien har de tilsyneladende investeret i samme mælke-produkts-baserede skinner, der ikke kan klare sommervarmen. På min tur tilbage fra Gardasøen og til Basel var vi ramt af forsinkelser, aflysninger og generel forvirring omkring afgange og perron-numre. På stationen i Milano var køen længere end lang men til det italienske togselskabs ros skal siges at de havde installeret hurtig-købs automater, hvor man også kunne betale med visa-kort.

Tuen tog i alt 9 timer, et par stykker mere end planlagt, men hjem kom jeg da... Det, der så kan undre en er at DSB har valgt et italiensk firma til at stå for de nye IC4-tog. Togene er så vidt jeg ved snart 5 år forsinkede og for nyligt læste jeg i Politiken at DSB havde givet italienske Ansaldo Breda et ultimatum om enten at blive færdig til en vis dato eller ordren ville blive aflyst. Kære DSB, næste gang I skal vælge producent at arbejde sammen med, gør jer selv ulejligheden at rejse til landet og tag en tur med deres toge. Det burde give et repræsentativt indtryk af den kvalitet I kan vente Jer.Min næst-sidste togforbindelse destination Geneve, derefter kun en kort tur hjem til Basel.

1 kommentar:

Kanonkuglen sagde ...

Hvor har du ret... Italienerne dur til at lave lækre tasker, lirede solbriller, cykelsko og se godt ud på promendaen - men lad dem for gud skyld ikke bygge toge, det bør vi lade tyskerne om:-)!

Det eneste positive man kan sige om de nu 5 år forsinkede IC4 tog er... tra tra traaaa at de ser rigtig godt ud, som et par velpudsede Sidi sko, men måske lidt stereotypt fremstillet så vægtes design mere end funktion hos de italienske pomade drenge:-)!