10 marts 2008

Fünfschilling (anja)

Lørdag blev dagen hvor et ønske der længe har stået øverst på listen, blev opfyldt -Job! Senere denne måned har jeg fornøjelsen af at skulle starte som tjener på restaurant Fünfschilling i Tyskland. Efter mere end 100 ansøgninger og tre job-samtaler på tysk har jeg endeligt fået hul på bylden!


Fünfschilling er et nyligt renoveret landsted med cafe, restaurant og butik. Stilen er enkelt men moderne, dog stadig med masser af sjæl - et rigtig hyggeligt sted. Når foråret virkelig tager fat, åbnes dørene tilmed for servering på terassen udenfor, så her er rig mulighed for at nyde landskabet og solen. Stedet er altid velbesøgt, der er masser af liv, god stemning og glade mennesker. Maden er rigtig lækker, tilberedt af de egne fremavlede råvarer på egne marker, det meste økologisk. Menukortet byder på alt fra spændende salater til kødretter og de skønneste desserter - alt til en rigtig fair pris.I de tilstødende lokaler er der en butik der byder på stedets ''avl'' alt fra kartofler, gulerødder, diverse salat varianter, løg, æbler osv. Her er altid hjemmelavet marmelade, pølser, forskellige vine, og friskt hjemmebagt landbrød og tærte.
Hovedparten af de ansatte er studerende. De arbejder få timer og mest om aftenen og i weekenden, men da restauranten har åbent fra klokken 8 morgen er der brug for fuldtids-personale. Det er så her jeg kommer ind i billedet. Jeg skal arbejde mandag til fredag fra kl 08.00 - 16.00/17.00 og dermed weekenderne fri. Helt perfekt timing med Mortens job og vores fritidsinteresser. Stedet ligger blot 15 km fra vores bopæl i Basel og der går tog det meste af vejen.


De ansvarlige er meget flinke, åbne og ærlige. De er positivt indstillede for nye ideer og forslag og er ikke bange for at prøve noget nyt. Stedets filosofi er: Altid at udvide horisonten og blive endnu bedre, altid giv en hjælpende hånd. Jeg tror jeg kommer til at passe godt ind, selvom det er langt fra mine vante omgivelser i modeverdenen. Men det er en start og en god en af slagsen.
Kig endelig på hjemmesiden, der er god mulighed for at øve det Tyske.

2 kommentarer:

Kanonkuglen sagde ...

Tillykke med jobbet:-)!

Anja og Morten sagde ...

Hey Lars

Tak for hilsenen, vi er også meget glade for nyheden.