24 marts 2008

Veninder

Vejret i Basel viste sig ikke fra det venligste hjørne her i påsken, da Anne og Mette kom på besøg. Med hjælp fra handsker, støvler og varme jakker, lykkedes det os alligevel at få travet nogle kilometer under den grå himmel.


Fredag trodesede vi blæsten, og gik en hyggelig tur langs Rhinen til 'Kraftwerket', en tur der tager en god time. Senere på turen hjemad, måtte vi dog ty til en tram, idet et kraftigt regnvejr kom over os.


Lørdag var vejret heldigvis meget mildere, og hvad er bedre end en hyggelig lørdags-brunch? Vi hoppede på cyklerne og tog til Fünfschilling, Anja's nye arbejdsplads. En cykeltur der alt i alt blev til ca 35km, rigtig godt gået af et par piger, der ikke helt er vant til at sidde flere timer i en MTB-sadel. Mætte og med solen skinnende på himlen, tog vi cykelturen fra Tyskland gennem Frankrig og hjem til Basel igen, og så var det tid til shopping!


Med et intensivt tyskkursus i ryggen og udsigt til en hverdag med det tyske, kaster Anja sig gladeligt ud i en oversættelse af menukortet. Ikke blot for øvelsens skyld eller for comforten for vores gæster men absolut også for at der ikke dukker alt for store overraskelser op på tallerknen, vi har jo alle vore preferencer.


De sidste par måneder har en særlig udstilling præget Naturhistorisk Museum i Basel; Tiefsee - en dybhavs udstilling.
Idet vejret hellere ikke søndag indbudte til udendørs aktiviteter, var det jo oplagt at gå på opdagelse her. Vi fik set alt fra diverse små kryb, selv levende Taranteller, til enorme mamutter, og dinosauer, og ikke mindst alt godt fra havets dyb. Det bedste her var vist at der var stillet fine lædersofaer op, med tilhørende ipod's hvorpå musikken var glade klassikere bla. Yellow Submarine.


Efter sådanne fire dage med højt østrogen-niveau måtte Morten ty til sofaen for at restituere...
Mette og Anne: Altid en stor fornøjelse at være i jeres selskab, håber I har nydt påsken lige så meget som os.

Ingen kommentarer: