07 oktober 2007

Vand-elevator

Som DMI forudsagde har det været dejligt at være udendørs denne weekend. Vi kan godt mærke vinden er ved at blive koldere og lyset har skiftet tone, men der er stadig gode timer i solen midt på dagen.
Fredag aften havde Morten revanche til gode i badminton og vi prøvede saunaen igen, dog med samme nøgne resultat som sidst.


Lørdag cyklede vi en tur rundt i Basel og nød den afslappede atmosfære. Efter en stresset uge har det været dejligt bare at kunne tage tingene i vores eget tempo. Som billedet viser var Mortens tempo en anelse mere laid-back end Anjas.

Vi cyklede ud til dæmningen lidt syd for hvor vi bor. Rhinen er relativ bred på dette sted og her er en dæmning med forskel på vandspejlets niveau på otte meter. På sydsiden af slusen er vandet roligt, mens strømmen på nord-siden til tider kan være kraftig. For at skibe kan passere dæmningen, er der en sluse, der årligt opererer mere end 11.000 gange.

Da vi cyklede forbi kom der tilfældigvis nogle skibe til dæmningen, så vi benyttede lejligheden til at følge slusens funktion: Bådene sejles ind i slusens kanal, portene lukkes og vand pumpes ind, indtil skibene er hævet til det sydlige vandspejls højde. Så åbnes porten i den sydlige ende af kanalen og skibene kan sejle videre på Rhinen.

Ren vandelevator, du kan læse mere på www.kw-birsfelden.ch

Søndag har vi været aktive og cyklet 50 kilometer i dejligt vejr. Der er desværre ikke så mange bøgetræer hernede, men skoven er smuk alligevel. Vi tog turen i turbo-tempo, så der er ikke mange cykel-billeder i dag. Vi tror efterhånden også, der er nok billeder af os i tights her på siden.

Ingen kommentarer: