13 oktober 2007

Loppejagt

Vi har flere gange set loppemarked i Basel, og nogle af vores venner tager ofte toget den ene times vej til Zürich for at gøre fund på lokale markeder. I dag ville vi forsøge at gøre kunsten efter på en plads i Basel.
Vejret var fint i morges lidt i 10, da vi cyklede over broen. Det er 14 dage siden vi sidst har set regn, og i dag skinnede solen igen på Rhinens rolige vand.

Efter ti minutter på cyklerne var vi fremme ved markedspladsen. Til vores store skuffelse var pladsen helt tom. I stedet for kræmmere på tæpper, taburetter og bilers bagagerum var der opstillet boder, der dog var helt tomme. Vi resonerede os frem til, at boderne må være til julemarkedet, der starter en gang i november.
Med uforrettet sag måtte vi finde et alternativ til gammelt porcelæn og silver-ware. Vi besluttede at cruise lidt rundt i byen for at se nogle af de seværdigheder, der figurerer i turistguiden.

Første stop var grøntsags-markedet i midtbyen. Meget lig i Danmark sælges her blomster, grøntsager, brød og anden kolonialvare. Sjovere er det og sikkert også sundere, at købe råvarerne direkte fra avlerne plus man bliver helt sulten af alle duftene og farverne i boderne.

Efter markedet kørte vi op ad en lille bakke til den ældste bydel i Basel, hvor domkirken og fæstningsværker ligger hævet over Rhinen. Her var der masser af turister der ivrigt fulgte en lille klud, guiden entusiastisk viftede for at påkalde sig opmærksomhed. Vi kunne faktisk ikke komme til at tage et ordentligt billede af kirken, så i stedet må I se på Morten med himlen i baggrunden.

Vi har sluttet dagen hjemme med lidt god mad og en overraskelse til Anja. I løbet af ugen har der været mulighed for at få shoppet lidt cykeltøj, så Anja er blevet begavet med en komplet garderobe af cykelbukser, tights, trikots, og jakker, naturligvis i lyserød så det matcher til cyklerne.

Ingen kommentarer: