19 oktober 2007

Jobsøgning

Beslutningen om at rejse til Schweiz blev taget, fordi vi begge gerne ville ud og prøve udlandet af. Mortens jobtilbud gjorde det muligt at bo i alpelandet, mens Anja besluttede sig for at sætte hendes hjemlige karriere i bero. Jobsøgningen har været i gang i godt en måneds tid nu, og det har til tider været frustrerende for Anja. Dels er materialist-uddannelsen ikke kendt på disse kanter, dels kræver et salgs-manager-job som hun kender fra Danmark en personlig kontakt, der i høj grad beror af sprogkundskaber.
Det engelske er relativt ligetil, hvorimod de tyske gloser er gemt noget længere væk. Derfor er det tilsvarende sværere at søge job, når alle stillingsopslag enten er på tysk eller Schwiss-deutch, hvilket er svært selv for en tysker at forstå.

At se på avisannoncer og job-databaser har været hverdag i en måneds tid, og nu er der stillet ind på i alt syv virksomheder, der har fanget Anjas interesse. Alt efter hvilken virksomhed ansøgningen lander hos er den på henholdsvis engelsk eller tysk, så vi håber der snart er godt nyt på jobfronten.
Vi krydser fingre!

Ingen kommentarer: