27 november 2013

Jeg er saa glad for min cykel ...

Poul Kjoeller har ikke levet forgaeves, naar man ser sin lille pode for foerste gang omfavne det tohjulede univers.














Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at Benjamin har et stort udvalg af velocipeder til sin raadighed og han kan stort set selv bestemme, om han vil vaere passager eller foerer, og om det skal vaere med eller uden pedaler.














Sidst har vi tilkoebt et boernesaede til voksen-cyklerne og en trehjulet cykel som Benjamin mest scooter paa, men som tiden gaar godt kan naa pedalerne paa.














Hjelmen er han ikke udelt begejstret for at have paa, saa jeg tager selvfoelgelig ogsaa min i brug naar vi cykler gennem byen til skole eller til stranden for at fodre fuglene i vinterkulden. Vi har ikke faaet brugt saedet saa meget endnu, men et par gange er det blevet til.














Til gengaeld er Benjamin blevet rigtigt glad for sine to scootere, altsaa cykler uden pedaler. Den lille blaa holder udenfor i garagen mens designer cyklen i trae er til indendoersbrug.
Efter af have vaeret paa besoeg hos farmor og farfar og koert rundt paa en plastik-motorcykel, der grundet sine tre hjul opfoerte sig helt stabilt og forudsigeligt har Benjamin virkeligt faaet blod paa tanden (og en smule paa bukserne) og efter et par gange balancen i orden paa den lidt mere kraevende cykel.














Han suser saaledes afsted til stor tilfredshed for Daddy. Balance-cyklen eller kick-bike som de kalder det herovre er bedre at laere at 'cykle' paa da det kraever man selv holder balancen frem for en cykel med stoettehjul, hvor der paa et eller andet tidspunkt kommer en vanskelig fase, naar hjulene skal af.














At bruge pedaler skal man nok faa laert, saa nu varer det ikke laenge for jeg skal ud og finde en cykel med pedaler, der er lille nok til han kan sidde paa den. Mon ikke det kan vente til foraaret, naar vejret er blevet bedre og vi har vaeret gennem en forhaabentligt sne-klaedt vinter.

Ingen kommentarer: