28 november 2013

Bronx Zoo

Bydelen Bronx er nok  bedst kendt som den mest udsatte of the fem boroughs med et haardkogt, amerikanskt gangster miljoe, men faktisk er det en skandinavisk bosaetter Jonas Bronck, der i 1639 bogstaveligt talt lagde grund til hvad der idag er kendt som The Bronx.
Selve bydelen er spaendene i krigs-historisk forstand, men ellers er det en bydel praeget af den nedtur, der i 1970'erne skabte slum og social skaevhed i omraadet.















Idag er det en bydel paa vej fremad med masser af nye, spaendende boliger og groenne omraader. Een af de helt store attraktioner er Bronx Zoo, som ligger belejligt lige ved motorvejen og som rummer ikke mindre end 6000 dyr fordelt paa 650 arter.














Det er verdens stoerste metropole Zoologiske have med stor vaegt paa have. Det er faktisk et kaempe omraade paa mere end 100 hektar land og atypisk for USA er der ingen "forlystelser" ud over en lille uskyldig karussel.




Haven er drevet af et konservatorisk institution, saa der er lagt vaegt paa dyrenes praemisser og ikke hvor meget goegl og loeger, man kan inkludere i attraktionen.














Sidste weekend udnyttede vi det varme vejr (15-16 grader) til at tage ungerne med og ved den lejlighed koebe et aars-abonnement. Saa kan vi komme tilbage naar vejret igen tillader det og vi kan i tilgift besoege de fire andre haver og akvariums, der foelger med i prisen. Vi kan medbringe gaester hvis du har lyst til at komme en tur forbi.

Som du kan se var der masser af dyr i haven selvom det dryppede lidt fra oven.













Elefanterne fik vi desvaerre ikke set, men ellers fik vi krydset de fleste andre arter af paa balkortet.













Meget lig det Koebenhavnske Zoo som vi kender var mange af dyrene i "huse" hvor man baade kunne staa udenfor omkring haven og se dyrene eller traede indenfor og beskue gennem store glaspartier.














Det tog os faktisk en hel dag at komme gennem parken, saa middagsluren blev taget i bilen paa vej hjem klokken 16:00, da haven var begyndt at lukke ned.














Vi har til formaalet en fremragende, dansk barnevogn med barnesaede, der er noget mere handy end de amerikanske strollers med smaa pianohjul. Ungerne saa ud til at nyde udsigten fra deres trygge og komfortable karret, saa vi kommer snart igen.

Ingen kommentarer: