25 november 2012

Thanksgiving 2012

Hoejtiderne er over os. Som de fleste sikkert er bekendt med er der i USA to store begivenheder lige efter hinanden; Thanksgiving i november og saa naturligvis jul i december som vi kender det. 

Vejret paa en Thanksgiving torsdag - 10 grader og sol.
De sidste to aar har vi fejret Thanksgiving med vores udlejere og deres familie, der har roedder i Norge. I aar var vi inviteret til vores venner Julia og Dave, som bor knap en halv time vaek i byen Shelton. De har to soede smaa piger: Reese paa 5 og Quinn paa 2 aar.

Reese fortaeller Benjamin om traerne i haven.
Julia og Dave er vores ynglings-US-venner. De har et dejligt positivt livssyn, masser af overskud og nogle sunde vaerdier. Julia har en ledende stilling i en boers-virksomhed, hvor hun arbejder med baade danskere og svenskere. Hendes side af familien er faktisk Dansk, og hun forstaar sproget til fulde. Vi taler godt nok ikke dansk til hende, og det er hun vist lidt ked af. Vi vil gerne goere os mere umage, men naar man er paa besoeg foeles det bare mest naturligt at tale engelsk, naar nu resten af familien forstaar den tale.



Til Thanksgiving hoerer sig kalkun. Dave er en sand maestro udi kulinariske kompositioner og han gaar meget op i kvaliteten af raavarer og tilberedning. Kalkun kan godt vaere en toer fugl, men Dave har loesningen: Han friture-steger dyret helt. Hvordan jeg undlod at tage et billede maa staa hen i det uvisse, men jeg har fundet dette paa nettet, der viser selve friture gryden, gasbraenderen og det faktum at man helst skal foretage tilberedning udendoers.

Uden at gaa alt for meget i detaljer kan vi lige ridse processen op: Fersk kalkun injecteres med krydderier direkte i koedet (med kanyler), traekker i en marinade i nogle timer og dyppes saa direkte ned i kogende olie i en halv time.

 

Ud kommer en fantastisk kalkun! Saftig, med masser af smag og flot gylden overflade. Desvaerre endnu en gang uden et billede til at dokumentere det, men som man kan se her er selv de mindste vilde med Dave's fugl.
Dagen efter Thanksgiving tog vi alle i Zoologisk have. Vi havde faaet fribilletter til et lokalt Zoo, der ikke havde de helt store attraktioner at byde paa, men der var da en tiger, nogle ulve og et lille regnskovs-afsnit.

Sorry honey, det var det eneste billede jeg tog.














Boerne hyggede sig paa legepladsen og vi var heldige med vejret, der var varmt og solrigt.


Loerdag tog Benjamin og jeg paa Childrens Museum i Norwalk, hvor vi er medlemmer. Vi har vist en del billeder fra stedet allerede, saa jeg tog kun et par stykker denne gang. Som medlemmer kan man komme ind klokken 9 om morgenen - en time foer alle andre. Det udnytter vi, da der er fyldt inden middag. Stedet er ret fantastisk, saa der er masser af boern og voksne ud paa formiddagen.



Soendag havde jeg faaet lov at cykle en tur med cykelklubben. Det er ikke saa tit det sker, da de fleste ture starter klokken 9 om morgenen. Det er lige naar Benjamin er mest aktiv, og efter en lang arbejdsuge er weekenderne far-soen tid. Men efter tre dage med familieudflugter var det tid til Daddy skulle ud og trille i kulden.











  

Der er ikke saa mange, der trodser 6 graders kulde og blaest, men som jeg ser det er det jo ikke meget anderledes end hverken Danmark eller Schweiz.  


Vi fik cyklet knap 90 kilometer og 1200 hoejdemeter, saa det var god traening og dejligt den tykke beklaedning til trods. 





Ingen kommentarer: