24 november 2012

Nummer 2 er paa vej...

Vi har gennem nogen tid gaaet og overvejet at faa nummer to. Vores nuvaerende familie-tilstand er tilfredsstillende og vi faar det til at loebe rundt i det daglige, men det ville give os lidt mere fleksibilitet hvis der var een til baade mor og far. For Benjamins vedkommende er det ogsaa rart at have en anden saa der er lidt adspredelse og mere spaending i hverdagen.

Saa er spoergsmaalet bare hvilken model man skal vaelge..? Idag er der saa mange forskellige valg og det afhaenger ogsaa af vores daligdag og ambitioner, for slet ikke at tale om oekonomi. En ny bil kan let blive et hul i jorden naar det kommer til afgifter, vedligeholdelse og benzin.

Morten vil helst have noget, der er lidt mere sporty end volvoen. Omvendt saa er volvoen luksurioes i forhold til udgiften vi har haft med den og det er rart at koere i en sikker bil med AWD. Vi bruger den slet ikke nok til at retfaerdiggoere bil nummer to, men som skrevet ovenfor giver det lidt mere fleksibilitet, naar Benjamin og jeg skal afsted og vejret maaske ikke lige er til at cykle for Morten.
Vi soeger derfor privat salg paa den lokale brugt-bils-website. For det meste i omraadet nord for os og med $6000 som loft, altsaa godt 35.000 danske kroner. Det lyder maaske ikke af meget, men man kan faa meget koeretoej for det beloeb herovre, se selv hvad Morten har fundet indtil nu:

BMW 325xi (awd) wagon fra 2003 med +200.000 km














BMW virker til at vaere Mortens foretrukne europaeiske maerke. Audi har ogsaa vaeret oppe og vende, men har ikke fundet vej til den nuvaerende liste.

En 323i fra 2000, passet og plejet af BMW enthusiast.














Den pt. mest lovende Bimmer er den soelv 540'er herunder med kun godt 100.000 km paa loggen, selvom den er fra 1997. Maaske det er udsigten til V8 og knap 300 hestekraefter, der tiltaler manden.














Vi har en lokal mekaniker til vores XC70'er og det er med til at traekke os i retning af endnu en volvo. Vi stoler meget paa vores Peter, han er volvo specialist og giver en god rabat hvis man betaler kontant. Skulle vi ud og have en ny svensker har Morten fundet et par kandidater:

Det ligner en morfar, men turboladet V6 med 268 heste traekker op. 














Den billgste bil i feltet er denne S80 Executive, der virker som et rigtigt godt koeb. Foruden komplet service historie har den en rimelig potent motor, udvidet benplads, DVD og koeleskab paa bagsaedet. Farven og de +200.000 km maa vi saa leve med.















Skulle vi have noget lidt stoerre og mere praktisk end vores 70'er, saa er denne XC90 fra 2004 godt nok den dyreste bil i dette felt (55.000 DKR), men med kun 50.000 km ogsaa den klart nyeste. Morten kan godt acceptere det fornuftige islaet, da det er T6 modellen med to turboer og smaa 280 BHP.

Ingen kommentarer: