07 juli 2012

4th of July weekend

Independance Day er i skarp konkurrence med Thanksgiving om at være Amerikanernes foretrukne mærkedag. Begge har rødder i borgerkrig og ødelæggelse, men hvor Thanksgiving byder på et større sortiment af udsalg i butikkerne har 4th of July et bedre vejr på programmet. Da dagen falder sammen med manges sommerferie er dagene op til de største rejsedage på året og motorvejene har flere timers kø i begge retninger. Det er ikke så let at forholde sig til som dansker hvor det på en dårlig dag kan tage 20-30 minutter ekstra at komme frem og der altid er en landevejs-alternativ, herovre er det et mega kaos af dyttende biler og vrede mennesker, der brænder inde i sommervarmen. Han man stiftet bekendskab med den tyske 5'er i Juli ved man hvad jeg taler om, lig så dertil helt umulige veje og ingen afkørsler eller rastepladser og du har en fornemmelse af hvad der venter derude.

Heldigvis er vi her i Norwalk og skal ingen steder foreløbig, vi hygger os i det lokale nu hvor vi bor så tæt på strand og vand.
Fyrværkeri er en stor del af festlighederne, og hvor bedre at se det fra end ved stranden, der i Norwalk var proppet med mennesker onsdag aften forud for helligdagen. Folk strømmer til fra nær og fjern for at høre musik, spise hot dogs og se fyrværkeriet over byen klokken cirka 21. Billederne her er fra 19-20, hvor Benjamin og jeg cyklede ned til stranden for at opleve atmosfæren. Som man kan se holdt bilerne i lange køer for at komme ind og mange fandt alternativ parkering på de små veje og travede ned for at sikre sig en god plads.Politiet spærer heldigvis vores lille vej af, så vi har ingen gennemkørende biler i løbet af aftenen og natten, for efter festen er slut cirka klokken 22 tager det flere timer at få de mange tusinde mennesker hjem igen.


Idag er det blevet weekend oven på et par rolige dage hvor mange har holdt ferie, og vi nyder stadig det gode vejr. Der er Tour de France på computeren, så Daddy skal følge med i hvordan det går hans firma-hold. Benjamin er mest til Rasmus Klump eller Lego spillet, cykelrytterne interesserer ham ikke særligt meget.


Når det er 34 grader udenfor må man gerne sidde og spise frokost uden trøje på.Vi er også ude og lege især når der er lidt skygge på himlen og Benjamin møder små nye venner hver gang vi er på legepladsen.
Ingen kommentarer: