11 juli 2010

Pat Griskus Sprint Triathlon

For en måned siden var vi ved Quassi Amusement Park fordi Morten skulle deltage i Rev3 triathlon stævnet. I den forgangne uges onsdag var vi tilbage i samme ærinde, men med en noget kortere distance foran os.
Sprint er den korteste distance indenfor den sammensatte diciplin af triathlon med 800 meter svømning, cirka 20 km cykling og 5 km løb. Distancen kan svinge fra stævne til stævne men en hovedregel er at det for de professionelle tager cirka en time at gennemføre. Den korte tur gør Sprint ideelt til nybegyndere.
I onsdags skulle Anja deltage på egen hånd mens jeg var sat sammen med to kolleger på ét af seks hold med deltagere fra vores kontor. Jeg skulle stå for svømningen mens vores Vice President of R&D skulle cykle og en ingeniør skulle løbe det sidste stykke hjem.
Siden jeg kun deltog i samlet 14 minutter får vi lige det overstået inden det kommer til at dreje sig om Anja: Jeg startede i sidste gruppe af svømmere men havde besluttet mig for at jeg ville være en af de første ude af vandet, så jeg møvede mig op i første række og gjorde mine skuldre så brede jeg kunne inden start.

The relay group went off at the sound of the gun as the last swim wave. I am in first row in the back of the picture wearing full suit neoprene.

Strategien holdt vand til at starte på, jeg holdt mig i foreste række med en eller to svømmere på min venstre side, der langsomt trak længere og længere frem. Jeg opdagede hurtigt at jeg ikke havde helt de kræfter i armene jeg havde håbet, så jeg lagde mig ind i rækken i "læ" efter de to hurtigste. At svømme lige i hælene få en anden giver faktisk en smule ro, man sparer 10-20% af kræfterne, så det er smart hvis man kan finde en anden med samme tempo og flow.
Da vi startede i sidste række havde vi to felter foran os, som vi hurtigt opdagede vi skulle igennem, da mange af de svømmere var meget langsomme. Vi skulle ud fra stranden forbi 3 bøjer og vende med nummer 4 og så retur. Gruppen lige foran os var kvinder over 40 og længere fremme var kvinder under 40 hvori Anja befandt sig. I begge kategorier var der nybegyndere og brystsvømmere, så da vi kom buldrende bagfra endte det til tider i det rene kaos. Jeg blev sparket et par gange i hovedet og mistede kontakten med svømmeren foran mig, men efter at have rundet bøje nummer 4 og skulle tilbage mod stranden var jeg nogenlunde fri af trafik.
Ud af vandet var jeg stadig nummer tre efter 13 minutter og en sjat. Løbeturen op til skiftezonen tog endnu et minut, så tiden var 14 minutter og 18 sekunder samlet. Derefter var det op til resten af teamet at holde vores placering.
Vi holdt placering på skamlen til mål, men desværre havde et af vores egne firma-hold overhalet os på cykelturen, så selvom jeg var den klart hurtigste svømmer fra vores kontor rækte det til en 2.plads i den interne konkurrence.

Anja skulle klare strabadserne alene, så jeg havde god tid til at forevige hendes anstrengelser fra omklædning til finish.

Bike ready to go.

Selvom det var 30 grader varmt havde vi begge to vores våddragter på, dels fordi det giver sikkerhed, dels fordi det er hurtigere end uden.

Hydration is critical when it gets warm inside a neoprene suit in 30 degrees hot weather waiting for the swim start.

Anjas svømmetur tog lige under 22 minutter inklusiv løb op til cyklen. Cykelturen varede præcis 36 minutter før hun var klar til den afsluttende løbetur.

Anjas swim lastet 22 minutes, the bike ride 36 and the run was accomplished in 28:37 bringing total time to 1 hour 29 minuttes including transitions.

Samlet gik det rigtigt godt og tiden rækte til en placering som nummer 231 af 435 startende. Der var en del ting, der lige skulle på plads efter et år uden racing, så næste weekend hvor skal vi deltage i endnu en sprint, bliver det sikkert til en endnu hurtigere tid.

Ingen kommentarer: