04 juli 2010

4th of July

Det har været uafhængighedsdag her i US over weekenden, en af de vigtigere nationale helligdage. Helt på niveau med jul og Thanksgiving er det ikke, men fourth of July markerer dog grundlaget for USAs moderne eksistens og det fejres med BBQ, koncerter og fyrværkeri fra stranden. Det minder mest af alt om vores Sankt Hans fordi det er lunt og lyst til langt ud på aftenen, men så hører lighederne også op.

Sky banners over the beach in Norwalk wishing a happy Fourth of July.

Amerikanerne er som de fleste nok har et indtryk af meget patriotiske og natonale, så der er flag i mange haver og i butiksvinduer. Et sted på vejen er det helt ekseptionelt, der vokser flagene nærmest op af jorden i forhaven.

Ud over den obligatoriske træning har vi brugt weekenden på at ligge ved stranden. 4 gode træningstimer er sat i banken over weekenden fordelt på 22 km løb, 40 km cykling og 1000 meter svømning i åbent hav. Ikke en voldsom mængde, men med høj intensitet og i 30 graders varme er det godkendt. Ugens samlede træning sniger sig op på 10 timer hvilket er accceptabelt for Mortens vedkommende her 6 uger før race-start.

Transporten til stranden foregår på cykler, for vi har ikke hentet vores "beach sticker", der giver os ret til adgang på stranden som beboer i byen. Vi har alligevel ikke noget at bruge bilen til på stranden, så vi klarer os fint med en rygsæk og de tohjulede mens Volvoen får lov at holde hjemme i garagens skygge.

I morgen har Morten fri, så vi tager til Rhode Island med kolleger fra kontoret. Det er en god køretur på 2 timer, så det er tidligt afsted og sikkert også tidligt hjem, for motorvejen er sikkert godt traffikeret imorgen hvor alle skal hjem efter en forlænget 4-july weekend.

Ingen kommentarer: