30 oktober 2009

Vierwaldstätter-søen

Vierwaldstätter-søen eller Lake Lucerne er den fjerde største sø i Schweiz, opkaldt efter de fire skov-kantoner, der omkranser søens takkede form. Sidste weekend havde vi reserveret et hotelophold ved Gersau, i søens nedre højre hjørne.

Anledningen er beskrevet andetsteds og for så vidt også lige gyldig, men vi var heldige at have fået besøg fra Danmark. Vi valgte at tage til Centralschweiz fordi det er kun halvanden times kørsel fra Basel, til gengæld et helt andet landskab. Bjerget Pilatus markerer porten til Alperne, så når man står på toppen i 2200 meters højde kan man se til de højeste tinder mod syd.

Når man stiller sig ind foran linsen ser udsigten således ud:

For at komme op til Pilatus top skal man enten køre med tandhjulsbane (tog) eller gondol-lift.

Vi valgte toget, der er en oplevelse i sig selv. Stigningen når visse steder 48 procent hvilke gør Pilatus-banen til verdens stejleste.

Der er heldigvis bremse på vognene, der er de oprindelige fra 1938. Renoveret flere gange, inklusiv tandskinnerne.

På vej op har man rig mulighed for at nyde udsigten over søen og de omkringliggende bakker.

Fra toppen tog vi gondolen ned til 1500 meters højde og vandrede derefter videre ned.

Efter et par kilometer fandt vi et sted at spise frokost i solen.

Turen resten af vejen ned til Luzern by var præget af brede fremkommelige stier og kun enkelte steder passager, der havde været lettere at forcere iført vandrestøvler.

Vi sluttede af i Luzern ud på eftermiddagen inden vi kørte tilbage til Gersau, hvor massage og middag ventede. Inden vi nåede så langt valgte Anja og jeg at løbe en kort tur i solnedgangen, der gjorde Verwaldstätter-søen helt blå i kameraets optik.

Smuk aften at blive 30 på...

Ingen kommentarer: