30 august 2009

BBB Challenge 2009

Baselbieter Bike Challenge er et årligt mtb-arrangement hvor alle med en cykel med nubrede dæk kan køre ruter mellem 50 og 259 km rundt i Basel omegn. De to strørste ruter på hhv. 259 og 149 km startede med fælles start tidligt morgen med udgangspunkt i Muttenz ca 10 km syd for Basel. Jeg havde valgt den mellemlange distance, runde 100 km med knap 2000 højdemeter og for at deltage i det løb skulle man bare møde op mellem 9 og 10 om morgenen. Efter at have betalt startpenge og monteret chip kunne man starte enkeltvis. Perfekt for mig, alt hvad jeg trængte til var et par timer alene på cyklen i det gode vejr. Jeg havde endda medbragt ipod'en så jeg kunne koble helt fra og køre kilometerne ind i mit eget tempo.

Ready to go.

De knap 100 km gik over officielle cykel- og vandrestier i området, primært på grus og asfalt, men også med enkelte singletrail-afsnit. Jeg startede med vilje først halv ti så jeg regnede med at kunne starte alene og forhåbentligt køre folk ind istedet for at starte først og blive overhalet. Der var flere depoter undervejs, og jeg stoppede 3 gange for at få fyldt flasken med vand og lommerne med energibarer. Jeg havde også et utæt bagdæk, så der skulle skydes lidt luft i med mellemrum.

Efter 4 timer og 39 minutter var jeg igen i mål og kunne konstatere at min tid rakte til en 6-plads blandt de 100-nogenog-50 startende. Jeg var glad for at have valgt mellemdistancen, dels fordi jeg ikke gad stå tidligt op, dels fordi godt fire timer på cyklen var et fint niveau for at man kan få noget ud af resten af dagen.

Lørdag aften lavede vi lasagne for vores newlyweds gæster Henna og Juan, der er tilbage i byen efter deres honeymoon. En anden ting vi skulle fejre er Anjas nye job, hun netop i denne uge har fået tilsagn om.

Tirsdag starter Anja som assisterende lærer på den internationale skole her i Basel, kun 5 minutters gang fra vores lejlighed. Præcis hvad det drejer sig om får hun fornøjelsen af selv at fortælle i løbet af ugen mens jeg er ude af huset.

Sommerdagene er nok snart forbi, så det er med at nyde de sidste lyse aftener på terassen. Alt i alt var det nu en meget god lørdag.

Ingen kommentarer: