03 februar 2009

1+1=3?

Den velkendte synergiligning: At to hoveder tænker bedre sammen end hver for sig. At det at kombinere to elementer kan give mere end summen i sig selv.
Om det også virker i sportsverdenen er svært at sige, men faktum er at vi nu dyrker tre forskellige sportsgrene i stedet for 1 måske 2. Dertil kommer minimum en tur i fitness om ugen, så i alt bliver det til et øget timeantal i forhold til tidligere.
Det er alt sammen meget godt, men bagsiden af medaljen er at man ikke kan fokusere så meget som tidligere. Vi burde cykle ca. 100 km om ugen, eller det der svarer til 3-4 timer, men sidste uge med besøg fra Danmark og fokus på svømning og løb blev det ikke til en eneste time på vores tohjulede.

Spørgsmålet er så om den øgede aktivitet i de andre sportsgrene hjælper på cyklingen? Det kan nok ikke helt undgås, at der opstår en positiv effekt idet alle tre discipliner er kardio-træning, men der er selvfølgelig nogle specifikke muskler, der ikke bliver rørt når cyklen står stille.

Denne uge skal vi ud, om så det kun bliver til en enkelt gang. Ellers ser skemaet ud cirka som så:
Mandag – Svømning 1.5 time
Tirsdag – Løb 1 time
Onsdag – Fitness/cykling 1-2 time
Torsdag – Svømning 1 time
Fredag – Fri, evt kort løbetur
Lørdag – Spinning 1 time
Søndag – Cykling minimum 2.5 time

2 kommentarer:

AndersB sagde ...

Uden at være multisportsekspert vil jeg mene at flere kortere løbe-træningspas vil være mere optimalt. Få længere pas giver væsentligt større skadesrisiko, siger de kloge. Med den træningsmængde skal der vist helst være mindst en 3-4 løbeture per uge. I den opbyggende fase er det svjv den samlede træningsmængde over tid (per uge), der tæller. Ikke så meget længden på de enkelte ture/pas.
God fornøjelse!

Anja og Morten sagde ...

Ja det er lidt af en videnskab. Vi holder løbeturene under 10 km, for det meste mellem 7 og 8 så vi må se hvordan det går. Den sidste 6 ugers periode op til løbet skal der lidt længere ture til så vi er sikre på at være tæt på distancen inden det går løs.
Ses til Giant!