15 februar 2009

Selvbyg

Vi har hygget omkring reperationsstanderen idag, renset stumper, indstalleret headset, pudset og poleret. Der er sort under neglene og rester af sved på panden, men vi er et stort skridt nærmere endnu en lille ny!
Og nej - det er ikke en bizar hjemlig fetisch vi taler om, men Anjas nye våben i kampen mod uret. Hun har selv poleret rammen, monteret dæk, hjul, bremser og bagskifter, så hun er godt på vej mod hjemmemekaniker-diplomet.

Den del af en triathlon, der foregår på hjul er ikke kun et spørgsmål om optimal aerodynamik, så lårmusklernes output omsættes til optimal fremdrift, det er også et spørgsmål om komfort og sparsommelighed frem mod det afsluttende løb. Anjas nye TT-cykel er bygget over et let og komfortabelt kulfiberstel der er 2 størrelser mindre end hendes normale landevejscykel, så det horisontale længde af stellet passer til en position kroppen skal være i under hovedparten af de 90 km.
Hjulene er ikke særligt komfortable, ej heller letvægtere, men super aerodynamiske. En kendt Texaner har benyttet et lignende sæt under samtlige af hans 7 Tour de France sejre, så mon ikke det borger for en vis kvalitet..?
Det eneste, der er at udsætte på cyklen er farven, der godt måtte have været mere Barbie, mindre Kent.

Selvom den ikke er lyserød kan den godt bruges alligevel.

For at være helt ærlige, så behøver man ikke en aero-cykel til en Ironman, men når nu man har muligheden for at optimere chancerne for succes og samtidigt lære lidt om mekanik, så er det bare om at fatte værktøjet. Med lidt held og snilde er cyklen færdig til debut næste weekend. Så mangler vi bare noget til Morten...

3 kommentarer:

Juansi sagde ...

Cool bike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

El Diablo sagde ...

Hej Morten & Anja.
Jeg følger spændt jeres projekt og ikke mindst de cool cykler der jævnligt dukker på på sitet. Jeg gennemførte selv en hel Ironman i Østrig 2005 på en alm. Cannondale med bøjler på styret og skulle jeg gøre det om ville det også være på en rendyrket TT maskine. Min erfagring er at der skal trænes rigtig meget på cykling og løb og noget mindre på svømning da det er minimalt hvad der her kan sættes til af tid, men løbet vil være rigtigt hårdt hvis ikke cykelturen køres med et fornuftigt overskud.
Hvis i er interesseret kan jeg sende min træningsplanlægning mod en fuld IM.
Held og lykke med projektet
Mvh. Lars Gustafsson

Anja og Morten sagde ...

Hej Lars!
Mange tak for din kommentar - det er altid rart at møde nye digitale venner! Vi er glade for du gider kigge forbi indimellem.
Det lyder helt rigtigt hvad du siger omkring fordeling af træningsmægden, især når det er en rigtig Ironman det drejer sig om. I vores tilfælde er det dog lidt specielt da Anja indtil for en måned siden "kun" kunne turist-svømme, dvs brystsvømning med hovedet godt op over vandspejlet. Det går heldigvis meget bedre nu, og i takt med vi når længere frem, skal der flere timer på cyklen. Især nu når der er kommet aerostyr på skal der trænes lidt på positionen.
Du må meget gerne sende din træningsplan på vores mail tusindsmil@gmail.com. Det kunne være fedt at se hvad der skal til og hvordan du har gjort det. Hvem ved - måske det bliver til en fuld IM i fremtiden :-)