17 februar 2009

Rubbish

Alt koster penge i Schweiz! Overdrivelse fremmer selvfølgelig forståelsen, men grunden til skatten er relativt lav hernede er meget naturligt at de offentlige services er reduceret til et minimum. Der er dog enkelte ligheder med systemet vi kender fra Danmark, eksempelvis omkring skrald og affald.
Vi betaler for vores husholdningsaffald ved at købe specielle affaldsposer for en 5'er stykket du kan læse mere om her. Derudover kommer renovationsvæsnet med jævne mellemrum og henter papir, tøj, sko og brændbart affald. Hvad man derudover vil af med er for egen regning, så når schweizerne ser snittet til at udnytte systemet, så er de ikke sene til at tage chancen!

I går aftes begyndte gaderne at flyde med alverdens ragelse, der vil få et polsk loppemarked til at ligne en designbutik på 5th Avenue. Ud over at folk slæbte voldsomme mængder på gaden, kørte der flere varevogne rundt og forsøgte at spotte et kup: Hvad man sætter på gaden uden prisskilt på er i teorien gratis, så der var krejlere i farvandet.

I morges stod vi så op til gader fyldt med hvad der var blevet tilovers efter nattens gade-shopping. Og det var stadig en hel del af alverdens ragelse. renovationsvæsnet tager kun brandbart, så der var en del der blev efterladt. Hvor folk gør af de utrolige mængder affald har vi ingen anelse om, de må have nogle store loftsrum.

Ingen kommentarer: