07 december 2008

The Julekalender

Julekalender er en klassisk nordisk tradition, og på trods af utallige genudsendelser er De Nattergale tilsyneladende på skærmen igen i Danmark for tiden. Om de har en julekalender her i Schweiz er vi faktisk ikke klar over, men vi ved da at "The Julekalender" sendes i Finland til vores veninde Hennas store fornøjelse. "It's hard to be a tonttumies" eller noget i den retning...
Hvad vi ikke har fjernsynet har vi til gengæld i form af en adventskalender. Vores familie har været så flinke at sende os pakker til hver søndag i december.

Første søndag i advent var der danske blade og magasiner i kalenderen og imorges var der primært gaver af blød karakter. Der var dog en lille bonus til Anja i form af en ny cykel. Kleinen, der ellers har tjent godt de sidste par år er ved at være slidt ned til sokkeholderne, så mens vi prøver at genoplive den må Anja slå sine mtb-folder på en noget mere sort cykel.

Vi indviede cyklen med 4 timer i skoven, blandt andet omkring Château de Landskron; en gammel borg-ruin, der ligger på en klippetop i Alsace lige syd for Basel. Ruinen er oprindelig fra midten af 1200-tallet og er i øjeblikket ved at blive restaureret.

Billedet her lånt fra wikipedia.

Man kan klatre til toppen af tårnet og se ud over regionen og hele vejen til alperne på en god dag. Vi stillede cyklerne i "gården" og tog en velfortjent pause og trapperne op.

Turen idag blev lidt længere end forventet, men heldigvis var temperaturen ok og vejene rimeligt tørre. Der er en del mudder visse steder men også en del grusstier, så man kan køre nogle gode kilometer uden at blive mudret helt til. Vi nåede Landskron midt på turen med få mudder-stænk i ansigtet så vi kunne fint line up til det klassiske par-motiv.

Ingen kommentarer: