08 december 2008

Danskhed

Selvom vi bor kun et stenkast ude i Europa er kulturen tilpas forskellig fra den danske til at man føler sig som udenlandsdansker. Der er destinationer der er langt mere eksotiske og spændende en Basel, men folket og sproget er udfordrende og naturen byder trods alt på oplevelser, man ikke finder på danske breddegrader. Det er nu egentligt ikke det indlægget handler om, men derimod danskhed i form af frikadeller.
Vi spiser rimeligt typisk tror vi selv, lidt kød, salat og pasta, ris eller grøntsager når vi selv står for aftensmaden. Fisk en gang eller to om ugen, sushi eller orientalsk når vi er ude, faktisk er det eneste vi ikke er tossede med det Schweisiske køkken.

Ind imellem får man dog trang til noget klassisk dansk mad. Det faldt os ind at lave frikadeller og flødekartofler i weekenden og selvom vi improviserer lidt med hvad der kommer i, så er det næsten som vores mødre lavede det. En anelse småborgerligt fristes man til at sige, ihvertfald er det knap så smart som den rå fisk og den franske vin vi går efter når vi er ude.
Frikadeller og kartoffelsalat går man ikke fejl af, slet ikke efter en lang cykeltur i december-kulden. Det sjoveste er at vores venner Henna og Juan er tossede med de danske specialiteter vi laver når de kommer forbi, så om ikke andet kan vi bruge deres selvskab som en undskyldning for at trække i forklædet og gå de danske nationalretter igennem.
Velbekomme!

Ingen kommentarer: