11 december 2008

Bag tonede ruder (morten)

En klassisk måde at kickstarte et designprojekt på, er at undersøge det marked produktet i sidste ende skal sælges på. Da det ser ud som om jeg skal være tilknyttet et specielt projekt de(t) kommende år har jeg været en tur i Hamborg for at overvære en brand discovery workshop.

Da jeg arbejde i Danmark var det en typisk opgave at arrangere den her form for workshops enten for medarbejde i en virksomhed eller udvalgte paneler af forbrugere. Det er en disciplin der dyrkes meget (læs: alt for meget) i Danske designvirksomheder, men ideen er såmænd også god nok. Spørgsmålet er blot hvad man gør ved resultaterne og kommer til et punkt hvor det gør en forskel i design-processen. Før det her bliver alt for kompliceret og design-nørdet må vi hellere vende tilbage til emnet – nemlig Hamburg.

Jeg steg ud af flyet og havde et par timer til jeg skulle være på sitet, så jeg besluttede at se byen ved hjælp af min iPhone. I stedet for taxa tog jeg metro og U-bahn og gik rundt i byen efter GPS-funktionens anvisninger. Hamburg er en virkelig cool by, stor nok til at være metropol og lille nok til at man kan finde masser af åndehuller og idylliske kroge. Gennemsnitlige leveniveau er et af de højeste i tyskland, men det skulle stadig være relativt billigt at leve og bo i byen.

Efter et par timers sightseeing tog jeg til hotellet og efterlod min bagage. Derefter tog jeg til workshoppen og overværede interviews af to forskellige grupper. Det er sjovt at sidde og observere, især når det er bag spejl-ruder. Gruppen ved man sidder der, men de ved ikke hvem jeg er og hvorfor jeg er der. Det er ren amerikansk politi-forhør når man ser de fysiske rammer, men stemningen er selvfølgelig helt en anden. Af hensyn til grupperne kan jeg ikke vise billeder af dem.

Efter en aften med interviews og en øl på det lokale bryghus var det tid til at sove og så ellers flyve retur til Basel næste morgen. En hurtig tur, men spændende at opleve design-research udført ”fra den anden side”.

Ingen kommentarer: