07 december 2007

7. December - til den søde tand

Et utal af undersøgelser viser at, dagens gave gavner kvindefiguren. Her kan vi dog afsløre, at selv den fineste schweiziske chokolade kun bør indtages i mindre mængder, ellers gavner chokolade ikke kvindefiguren, snarere tværtimod. Anja taler af erfaring...

Historien om Lindt chokolade tager sit udspring i Zürich 1845, kun en times kørsel fra Basel. Far og søn Sprüngli åbnede en lille butik i den gamle bydel af Zürich, og her startede de produktinen af chokolade, som vi kender den, i fast form. Den fine chokolade blev hurtigt meget populær blandt det bedre borgerskab og blot efter to år blev efterspørgelsen så stor, at produktionen måtte flyttes til større lokaler. Forretningen var herefter i stabil fremdrift, i 1899 bød muligheden sig for Sprüngli at opkøbe chokoladefabrikken Lindt. På daværende tidspunkt var Rudolphe Lindt den mest anerkendte 'chokolade-maker', og dermed kunne det kun være klogt at fusionere med sådan en chokolade-kunstner. Det viste sig at være en god ide, idag ligger der Lindt & Sprüngli chokoladefabrikker mange steder i verden, og den schweiziske chokolade er verdenskendt.

1 kommentar:

Kanonkuglen sagde ...

Hej Morten & Anja... hvor er det pudsigt at I lige vælger at skrive lidt om Lindt chokolade, fordi min 96 årige mormor for et par dage siden holdt et længere foredrag om den klassiske Lindt chokolade:-)!
Håber I nyder det søde juleliv sydpå... altså mere syd en DK:-).