31 marts 2017

Belgisk forår

Det er blevet Marts (og lige om lidt April) og det er naturligvis lig med forår.Dagene er blevet så lange, at man ikke længere skal bruge cykellygter for at rejse frem og tilbage mellem hjem og arbejde. Inden vi skiftede til sommertid var det lyst klokken 7:00 morgen og indtil 18:30 aften.Tilmed så varmt i den sidste uge at man kunne cykle hjem i korte bukser.
Tidligere på måneden var temperaturen en lidt anden:Nu hvor sommertiden er indtruffen er det lyst klokken 7:15 cirka og mørkt 20:15, så det er allerede godt på vej til lyse nætter.Der har været flere lune dage i Marts, så vi har kunnet være ude og lege og udforske. Det er altid spændende at bevæge sig rundt et nyt sted, og som man kan se på billederne bor i ikke ligefrem centralt i en storby.Billederne her er fra vores første Pokemon-jagt første weekend i Marts. Vi fik fanget et par stykker, men det var vist mere spændende for børnene at hilse på analoge får.Dyr i forskellige størrelser og familier er der masser af i nærheden, og hver søndag er der dyremarked på Mol torv, hvor man - hvis man får lov af mor og far - kan købe alt fra undulater til påfugle eller en lille hamster.Der er også heste i en lidt større skala inden for to kilometers cykling.Lidt længere nede ad veje er der to små katte, der altid er glade for besøg.Så er der selvfølgelig vores små fisk, der også er blevet mere aktive, som temperaturen er steget:Inde i huset er der ogsaa sket lidt. Det er en lang process, der glider langsomt fremad, og jeg tænkte det ville være en god ide at tage et par billeder af, hvordan børnenes værelser ser ud nu:Helena har fået prinsesse-seng fra Ikea mens Benjamin har en smart seng med hemmelig trappe og skrivebord second hand:Udenfor i haven er der ogsaa sket en smule, men der mangler stadig meget. Det regner vi med kommer som vejret bliver bedre og vores tjekkiske lejesvende vender tilbage.Cykelsæsonen er ogsaa for alvor startet, og jeg har været ude og prove kræfter med en belgisk klassiker:De gamle cykler er stort set alle blevet solgt og udskiftet med nye:Der bliver ofte talt om USA i vores hjem, og det er altid med en vis afsavn. For forældrene er det mest i forhold til vejret og vores livsstil i forhold til den bekvemmelighed, vi altid har følt i det daglige ved at bo i USA.For boerne er det mere reelt i relation til deres venner og de minder, de har. Deres referencer er alle fæstnet i USA, og det er naturligvis haardt at lytte til som forældre - man vil jo det bedste for sine boern.
Dertil skal det siges at boernene er meget glade for deres skole og venner og vi føler ogsaa de får en mere alsidig uddannelse her, end de ville have i USA. Det er det vigtigste holdepunkt for os lige nu, koblet med en generel glæde ved vores nye bopæl og de muligheder, der er her.Kortet viser hvilke lande de forskellige elever kommer fra i Nursery'et, altså det klassetrin Benjamin og Helena går i. Der er fire grupper: Fransk, Tysk, Hollandsk og Engelsk, hvilket er den gruppe vores børn tilhører. Billederne af Helena og Benjamin er de to blaa "rammer", der sidder sammen midt for oeverst i billedet.
De har mest med den tyske gruppe at gøre og der sniger sig mere og mere fremmedsprog ind i vores hjem, langsomt men sikkert.

Ingen kommentarer: