31 marts 2017

Vinterferie & frihed paa hjul

Vinterferien er forlaengst forbi, og naeste indlaeg handler om foraar i Belgien, men inden vi naar saa langt skal vi lige runde uge 8 af.
Den vigtigste begivenhed i vinter var at Helena laerte at cykle paa en "rigtig" cykel med smaa pedaler. Det skete allerede i midten af Januar og siden da blev der cyklet saa ofte vejret tillod det.
Det er et stolt oejeblik, naar ens lille pige oplever friheden paa to hjul for foerste gang, og skamfuldt vi ikke har bragt det foer nu, men der er heldigvis nogle gode billeder og videoer paa mac'en som kan dokumentere dagen.



Vejret beskaeftiger vi os meget med, da det er betyningsfuldt for vores livsstil og oplevelser. Belgien er beroemt for regnvejr og det har vi ogsaa haft perioder med i Januar og Februar.
Det har faktisk vaeret meget fint vejr langt ind i aaret, med temperaturer lidt under frysepunktet om natten og op til 8-10 varmegrader om dagen.















Naar regnen kommer er det i store, konstante mængder, nogen gange flere dage i træk.
I midten af Februar fik vi en smule sne og derefter en hel del regn som vi nærmede os slutningen af maaneden.















Naar det regner flere dage i træk er det en stor hjælp at vores nye hus har flere kvadratmeter end det gamle, og nogle gode arealer for børnene at lege paa. Benjamin har altid været ekstrem god til at finde paa og underholde sig selv i flere timer ad gangen, og det er ogsaa blevet mere tydeligt her i starten af 2017 at Helena har samme evne og levende fantasi.















I tilgift leger de rigtigt godt sammen, saa det goer det lettere at være forældre, naar regnen tonser ufortrødent ned for tredje dag i streg.















I vinterferien var der flere arrangementer i lokalområdet, der hjalp til at skabe gode oplevelser. I Balen en lille by, der ligger nogle få kilometer fra vores hus var der Playmobil-messe i vinterferien. Kort sagt en masse mennesker med en stor interesse for Playmobil havde sat flotte verdener og landskaber op udelukkende skabt af playmobil.















Der er lidt svaert at indfange paa kamera, men detaljegraden og grundigheden er meget imponerende. Der er mange voksne mennesker, der bruger lang tid og mange penge paa legetoej...
Benjamin brugte sin foedselsdagsgave fra farmor til at koebe en playmobil fragtskib, som der blev solgt fra een af de mange boder med second hand Playmobil.

En anden foedselsdagsgave vi har hygget os med er et lille "kemi-saet" hvor man kan gro sin egen krystal, det kan varmt anbefales.















Slutteligt et billede fra da det endeligt var blevet toervejr igen og den aabne Mercedes kom ud og koere.
















Ingen kommentarer: