16 april 2017

Lido di Jesolo

Børnene i Belgien har lang påskeferie - hele to uger fri fra skole, og det er lang tid at være hjemme og skulle finde på aktiviteter i starten af April. For at gøre noget ved det, og for at have lidt kvalitetstid sammen som familie, havde vi booket en kort ferie til Lido di Jesolo i Italien.

Eindhoven airport


Lido betyder kyst på italiensk, og Jesolo er en lille kommune uden for Venedig. Fra selve Lido di Jesolo er der 20-30 km til Venedig centrum alt efter hvilen vej man tager. Da Jesolo strand er 15 km lang betyder det også noget, om man bor i den nordlige eller sydlige ende.

It's that way to Italy...


Kysten vender ud mod Adriaterhavet og Kroatien, som man også kan sejle til.


Målet for ferien var at komme lidt væk og håbe på vejret ville være godt nok til at bruge lidt tid ved stranden, gå en tur i byen eller bare udforske området. Vi havde hjemmefra læst at hotellet stillede cykler til rådighed og der var et stort akvarium indenfor fem kilometer.


Derudover var det naturligvis et mål at besøge Venedig mindst een gang på turen.
Vi ankom sent torsdag aften og havde ikke tid til andet end at spise aftensmad (paa McDonalds for første gang nogensinde), og derefter gå i seng.

Anja var vist for traet til at sove i sin egen seng...


Dagen efter var solen oppe og temperaturen sneg sig op til 16-17 grader, så man kunne sagtens gå på stranden og finde skaller.


Som dagen skred frem blev det klart at vinden havde stor betydning for hvor varmt, vejret føltes. Solen stod højt på himmelen, og da der næste dag var næsten vindstille var det pludseligt 20 grader varmt og meget sommerligt.


Da det også var lørdag, var der mere liv paa den ellers meget stille og forladte strand. Vi kom til weekenden, hvor stranden officielt "åbner", men størstedelen af hotellerne var tydeligvis stadigt lukkede og igang med klargøring til sæsonen. Der var en dejlig rolig stemning paa promenaden med mange lokale og nogle faa italienske turister.


Den rolige atmosfære passede os rigtigt godt, og der var meget langt imellem de andre gæster på stranden. Til sommer er stranden pakket med parasoller, liggestole og isaer Tyske og Oestrigske turister.


Hotellet var i sammenligning med resten af stranden småt med kun fem etager og selvom det var rimeligt booket i perioden var det meget afslappet og hyggeligt.
Der var en god morgenmad inkluderet og en super udsigt over stranden fra vores balkon på fjerde sal, der præcis lå højere end træerne på gaden. Hotellet lå ikke i første række ned til stranden, men det gjorde nu ikke noget, når man har udsigt til havet alligevel.


Som vi havde forberedt os på var der cykler stillet til rådighed og til vores store glæde også med børnesæder. Vi cyklede til supermarkedet og handlede ind, så vi kunne lave frokost i lejligheden, der både havde komfur og opvaskemaskine.


Cyklerne var også perfekte til bare at cruise rundt på promenaden på.


På sjette sal eller rettere taget af hotellet, var der en lille pool og et par motionsmaskiner. Vandet i poolen var ikke super varmt, men der var udsigt over byen og solskind ing gennem de store glaspartier, så børnene tog en tur i vandet mens mor og far lå i solen og slappede af.Vand både med og uden bobler.


Om aftenen spiste vi ude på to af de nærliggende restauranter, hvor man selvfølgelig kan få pizza og pasta, der sagtens kunne spises efter en lang dag.


Søndag tog vi færgen af vandvejen ind til Venedig by, den lille beretning følger snarest...

Ingen kommentarer: