30 april 2017

Venezia

Da vi boede i USA og skulle vælge steder at tage hen paa ferie søgte vi efter varme himmelstrøg indenfor en 3-4 timers flyrejse. Det blev til besøg paa Bahamas, Saint Lucia og Cancun i Mexico.
Dertil skal lægges 60-90 minutters bilkørsel til lufthavn og den obligatoriske check in, ventetid og boarding. Som belønning besøgte vi feriesteder, vi ellers aldrig ville været kommet til.Med flytningen til Europa kommer muligheden for at rejse sydpaa til varmen med en kortere flyrejse. Turen til lufthavnen er stort set den samme, men een af de ting vi ville afprøve med turen til Lido di Jesolo var at flyve fra Eindhoven i Holland, der ligger mindre end 45 kilometer fra vores hus.Den andet element vi ville afprøve var, hvordan forbindelsen fra Venedig og ud i resten af Europa kunne foregaa. Vi vil nemlig gerne til Kroatien i fremtiden og der gaar færger fra Venedig omraadet til Kroatien.Efter et par dage paa stranden tog vi palmesoendag til venedig centrum med færge fra Lido di Jesolo. Det krævede en bustur fra hotellet til havnen, der tog godt en halv time.
Vi havde koebt kombinerede billetter, saa vi kunne gaa direkte fra bus ombord i faergen. Det koster 25 EUR per person for hele turen frem og tilbage plus fri adgang til taxabusser i selve Venedig. Boern under 6 er gratis.Paa afstand ser Venedig ikke ud af noget særligt, for man sejler mod kajen, der ikke bærer resten af byens særpræg.Men naar man foerst kommer ind i selve kanalerne og sejler rundt bliver det tydeligt hvor unik Venedig er - med huse, der staar paa søjler lige ned i vandet.Vores kombi-billet gav adgang til kanalbusserne, der er knap saa romantiske som Venedis historiske transportmiddel:Busserne kan heller ikke sno sig ind ad de smalle kanaler, til gengaeld kan man beundre byens saerpraeg paa en komplet rundfart paa Canal Grande.
Vi stod af efter 7-8 stop og begav os ud paa egen fod for at se byen og nogle af de smaa gader og baggaarde, hvor der ikke var et rend af turister.Paa en soendag med 20 grader og sol er der meget idyllisk i den smukke, gamle by.
Og der er helt sikkert nogle par, der har faaet en romantisk gondol-tur i foraars-solen.Vi var godt tilfredse med at gaa lidt rundt, selvom man skal huske hvor mange skridt smaa ben skal tage for at foelge med. Vi havde taget en lille stroller med, saa der var stadig smil paa ansigterne efter godt tre timers byvandring.Saa hjælper det ogsaa paa humøret, naar der bliver budt paa ægte italiensk gelato:En tur til venedig kan klart anbefales. For os med boern i vores alder var det perfekt at bo ved stranden og tage en dagstur, er man afsted som par eller med stoerre boern kan man sagtens bo i byen hvis man kan finde et værelse indenfor budgettet.
Jeg tror ikke det er sidste gang vi er paa de kanter, med et direkte fly fra Eindhoven og en ioevrig smertefri rejse frem og tilbage er det et godt rejsemaal lidt uden for sæsonen.

Ingen kommentarer: