17 maj 2017

Helena 4 yearsSaa er vi vist officielt uden smaa børn idet Helena er blevet fire sidst i April. Aldersgrænsen fra lille til stor er ikke præcist defineret i litteraturen, men hun føler sig selv om en "big girl". Det er ihvertfald saadan hun selv udtrykker det.Helena er for første gang med til at forfatte et indlæg og havde ifølge hende selv en dejlig fødselsdag med besøg fra alle hendes venner fra skolen. Det var en butterfly fødselsdag (og lidt en gentagelse af samme arrangement i 2016), med flotte sommerfugle-dekorationer over det hele.
Vi havde fint vejr med let skydække og 15 grader, saa der var en behagelig temperatur i vores overdækkede atrium, hvor børnene kunne sidde og tegne - sommerfugle, naturligvis.
Bordet var fint pyntet op og nøje udvalgt stolefarve med henblik paa netop dette arrangement. Det er et dejligt stor bord til 10 personer med seperat bar:
Baade Helena og Benjamin havde glædet sig meget til at have skolekammeraterne paa besøg og vi havde som ved Benjamins fødselsdag valgt at afholde det fredag eftermiddag efter skole. Der var et par børn, der ikke kunne komme hvilket gav noget mere ro og et lidt lavere tempo hvilket passede os rigtigt fint. 12-13 børn i huset er rigeligt.Hvis man ser paa hvordan Helena har udviklet sig siden hun blev tre, saa er det de sidste 5-6 maaneder, der staar stærkest i bevidstheden. Det er nok meget normalt man husker de seneste oplevelser mest, og selvfølgeligt ogsaa forstærket af flytningen og de nye omgivelser.
Een af de største ændringer indenfor de seneste par maaneder er at hun taler mere og mere rent dansk. I forhold til Benjamin leger hun oftere paa engelsk, men det er ogsaa begyndt at ændre sig paa det seneste. Naar de leger sammen paa et af værelserne kan det være paa begge sprog, men hun har taget det danske sprog til sig i det daglige som hun har nærmet sig de fire aar.
Kærlighed til musik og dans har hun intakt og deri er sproget ingen barriere. Tvaertimod - naar man er glad for engelsksproget lyrik. Vi har installeret en ipod paa hendes vaerelse og den bruger hun til at oeve sig i at performe. Paa playlisten er der baade morderne pop og country klassikere. Som her, hvor det godt nok foregaar i stuen:Ud over fødselsdagen her i huset fik vi ogsaa en hilsen fra Valentina, vores gamle nabo i USA. Vi holder stadig saa meget kontakt vi kan og sender gaver frem og tilbage over oceanet.

Ingen kommentarer: