21 januar 2017

Jørgen nede fra nummer 11

Paa vores nu 10 aar lange rejse har vi ikke mødt ret mange danskere. I Schweiz kendte vi ikke nogen med danske aner, og det var heller ikke noget vi opsøgte i USA. Tager man ind paa Grand Central Terminal i New York skal man ikke vente længe, foer man hører danske stemmer, men vi har kun een gang mødt en bosiddende dansker i Connecticut. De findes selvfølgelig, vi har bare aldrig haft brug for at opsøge dem eller melde os ind i Dansker-klubber eller udenlandsforeninger.

Det var derfor ogsaa til stor overraskelse at vi efter et par uger i Belgien mødte Jørgen, der bor to huse laengere nede ad vejen, mindre end 100 gennemsnits-skridt fra vores hoveddør. Jørgen er gift med engelske Michelle, har to drenge og arbejder for et EU laboratorie.
Jørgen er pære dansk, meget mere dansk end vi er. Og saa er han een af de flinkeste mennesker vi kender.Jørgen er en del af grundstammen i en lille dansk forsamling, der har kendt hinanden i 20 aar. Det er vist ogsaa den tid, de har boet i Belgien, og de fleste kender hinanden gennem arbejde for EU. Der ligger et forsøgs-center og laboratorie tæt ved den Europæiske skole i Mol, og det er her Jørgen arbejder med at sætte grænseværdier for kemi i solcreme og fødevarer. Det er selvfølgeligt en forenklet forklaring, men et ret spændende felt.
Siden vi var inviteret til fødselsdag i September hvor dette billede er fra har Jørgen assisteret med trailer, indkøb, storskrald og alle de ting en rigtig flink dansk nabo hjælper med.

Ingen kommentarer: