16 januar 2017

December 15 vs. 16

Det lykkedes ikke at udgive blogindlaeg i december paa trods af gode intentioner. Der er meget at se til alle steder, og saa er det ofte bloggen kommer i sidste raekke. Det er sikkert et moenster, mange kender til.

Nytaarsfortsaettet er derfor at blive lidt bedre til at dokumentere vores hverdag, og give et lille blik ind i livet i Belgien. Specifikt arbejde paa at tage tingene i hyppige, smaa skridt frem mod maalet frem for at skulle fra start til slut i een bevaegelse. Et nytaarsfortsaet, der gaelder mere end bare bloggen.

Vi missede i tilgift at blogge om jul og nytaar sidste-sidste aar, altsaa 2015, saa derfor starter vi 2017 (for nu at goere forvirringen total) med December 2015 versus 16.















I 2015 boede vi i Norwalk, Connecticut og skulle til Nordjylland hen over julen. Inden vi rejste var der juleafslutning i King's Kids, den kristne skole boernene gik i:

Helena som engel 2015















Juleafslutningen 2016 i ES Mol har jeg ikke billede af, men Helena kunne istedet for en glorie stolt fremvise et saet flotte rottehaler og et fint pyntet juletrae:















Man kan maaske fornemme paa billederne hvordan Helena er vokset, der er sket meget med hendes personlighed i de seneste 12 maaneder.















I Connecticut var vejret typisk mildt i December, ofte med mange solskinstimer i de korte dage:















Og flotte solopgange paa loebeture:















I Mol har vi vaeret i haven med hjaelp fra vores tjekkiske altmulig-maend Joseph og Roman:















Haven skulle goeres vinter-klar og selvom vi ikke naaede alt det vi ville, saa pyntede det gevaldigt.





























December 2015 markerede ogsaa tiden, hvor Helena endeligt blev tvunget til at opgive sin sut. Det var laenge undervejs, men en hurtig overgang, da foraeldrene endeligt tog sig sammen. Det var som om det klikkende for Helena, der fra den ene dag til den anden lagde den fra sig efter mange maaneders protester og modstand. Naar man ser tilbage var det vist foerste tegn paa hvordan hun udspekuleret traekker den saa langt hun kan med sin mor og far.















Boernene har begge udviklet en omsigsgribende interesse i at tegne, klippe, male og klistre siden efteraaret. Om det er den nye skole eller en interesse, de har taget med sig fra Create skolen i USA er svaert at sige, men det er en tydelig udvikling i de seneste par maaneder.















I Norwalk 2015 blev der ogsaa malet, men det var mest paa ansigter i forberedelse til den aarlige julefrokost paa arbejdet.















Klippe-klistret har nu altid vaeret en populaer aktivitet, i 2015 var Benjamin storleverandoer af "snowflakes", der stolt blev fremvist paa trappen:















I "gamle" dage var flyveturen over atlanten med SAS der altid en oplevelse forbundet med et lettelsens suk over at efterlade stress arbejde derhjemme og samtidigt en rar fornemmelse af julens begyndelse, selvom det ofte foerst var hen mod d. 19 eller 20 vi rejste.
Tiden i loungen kan man passende bruge til at ringe til Farmor og fortaelle man er paa vej:















I Belgien var rejsen booket med Ryanair, der kvitterede med en tre timers forsinkelse i Charleroi lufthavn, der ikke just indbyder til afslapning og lounging. Heldigvis har vi nogle stjerne-unger, der bare klarer tre ekstra timer i stiv arm.















Naeste indlaeg; Jul 15 vs. 16 foelger hurtigst muligt og foelger samme skabelon, saa vi med god samvitighed kan koncentere os om 2017.


Ingen kommentarer: