30 april 2008

SRAMmel (morten)

Selvom jeg er indaedt Camapgnolo mand og har revet Anja med I fladet, saa kan jeg ikke lade vaere med at overveje SRAM som mulig afloeser paa vores racercykler. Jeg testede SRAM Force for Cykelmagasinet tilbage i 2006 og degang var skiftefunktionen helt unik. Nu har SRAM efterhaanden faaet mere fat i landevejsmarkedet og den nye Red gruppe er funktionelt og aestetisk paa meget hoejt niveau. Force gruppens hoejdepunkter var saerligt greb og skiftere, mens bremser og kranksaet var middelmaedige. Det goer heldigvis ikke saa meget paa en Cannondale cykel, hvor vi har det stiveste og letteste kranksaet med som en del af System Integrations-konceptet.
SRAM Red er omend endnu laekrere end Force, selvom bremserne i mine oejne stadig er aestetisk ufuldkomne.

Der er dog noget helt nyt i vente som aendrer tingene en hel del. Uden at naevne navne paa producenter kan vi vist godt sige at hvad der kommer i meget naer fremtid er vaerd at holde oeje med. Jeg testede nyhederne tilbage i marts og selv paa en vinterkold Schweisisk bakke var der ingen tvivl om produkts revolutionaere egenskaber.
Foreloebig er der dog kun at vente paa nyheden kommer indenfor os doedeliges raekkevidde, men indtil da kan vi vise Pinocchio som inspiration... Der er nemlig ingen baand der binder i fremtidens landevejs-komponenter...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fedt mand, trådløse bremser og gear skifter eller..??
kører depå batteri..?? det kan da ikke være særligt vægtbesparende. ;o)
Spændende hvad fremtiden bringer.
Hilsner fra Valby
Andreas

Kanonkuglen sagde ...

Ligesom Andreas gætter jeg på Shimano elektronisk gearskift? Eller måske en FSA serie?