18 februar 2008

Selvbygger (morten)

Selvom man er 80 kg tung og styrketraener for meget, kan man jo godt droemme om at have benene til at koere rigtigt staerkt. Til formaalet skal man bruge en hurtig cykel, og med for mange kilo paa overkroppen maa man jo proeve at tabe dem andetsteds. Derfor har jeg i mit stadige forsoeg paa at optimere min nye mountainbike, vaeret ude og investere i et saet fine blaa nav, der nu staar og venter paa at blive rigget op.
Til navene har jeg vaeret heldig at finde et saet Stans ZTR Olympic faelge. De staar hos en flink fyr i Aarhus, men jeg haaber snart at kunne faa dem til Basel. Saa mangler der bare 2 gange 32 Sapim CX Ray eger og blaa-eloxerede nipler.
Ideen er at bygge et saet lette men relativt robuste hjul. Fornavet skal naturligvis vaere Lefty med "smooth balls" keramiske lejer, og saa ellers 3 kryds i begge sider saa vaegten lander paa 1400 gram. Chris King bagnavet er ikke let, men det er staerkt og super cool synes jeg. Til at regne det hele ud har jeg allieret mig med DT Swiss' Spokes Calculator, der er et besoeg vaerd, hvis man er til haandbyggede hjul.
Projektet skulle gerne ende ud i et saet cool, lette og staerke hjul til brug i de MTB loeb, jeg agter at deltage i. Billetten hjem til DK til Maj er koebt, saa der kan koeres 24timer i Rold skov. Hvis ellers vaegten holder bliver der barberet 150 gram af i forhold til mine Mavic, og det er da vaerd at tage med. Saa haaber jeg bare de papirstynde Stans faelge holder... Vi faar se. (Og saa kan det vaere cyklen faktisk kommer ud og koere paa et tidspunkt...)

5 kommentarer:

Kanonkuglen sagde ...

Hej Morten... tillykke med et nyt hjulsæt.
Og hvorfor begynde at tabe sig i vægt, når man nu så let kan købe sig til det:-)?
Man skal først begynde at smide kropsvægt når penge-pungen er tømt:-)!

Hilsner fra Danmark...

AndersB sagde ...

Hej Morten
Og du skal selv stramme/rette op? Nøgleordet er underdrivelse. Og vigtigst er det, at fælgen på intet tidspunkt må være skæv fra det øjeblik, der er spænding på egrene. Al opstramning derfra skal foregå i små skridt (max 1/2 omgang ad gangen) - ellers risikerer du at trække fælgen skæv, inden du overhovedet har kørt på hjulet.
Det tager tid, og der er ingen genveje .... Især, når du har valgt så tynde fælge, er agtpågivenhed påkrævet. God fornøjelse! Hjulbygning er ren zen (hvad var det den bog hed; Zen og kunsten at bygge cykelhjul?).
Har i øvrigt et snart forestående hjulprojekt. Blev så glad for lukkede ringe under vinterens crossløb, at jeg bestilte et sæt Dugast MTB-ringe i 28" x 45 mm. Med ceramic upgraded XT-nav og enten Mavic Reflex eller NOS Campa-fælge, der står og samler støv på cykelhandlerens loft skal det nok bliv et sæt killer 29" hjul til den cykel, jeg stadigt ikke rigtigt er startet på. Det bliver forårets store projekt .....
Hils Anja og Torgny!

Anja og Morten sagde ...

Hey Anders
Jaaaa det er lidt af en udfordring, men nu maa vi se. Jeg allierer mig nok med en lokal kompetence :-)

Lig ioevrigt maerke til Lars "kanonkuglen" ovenfor... Han foerer en velskrevet blog og har en bred teknisk indsigt. Og saa kunne han godt taenke sig at hoere mere om Cykelmagasinet...

GOD WEEKEND!

jannik sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
jannik sagde ...

Hej Morten

Chriss king er gud og sel'følig top lirede at se på ;)

Du må lige fange mig til 24 t så jeg kan se jer live.

Ses

www.tykkeskolen.dk