14 august 2007

Job-prolog (morten)

Jeg skulle egentligt starte 2. August, men da der afholdtes de årlige statusmøder omkring Urban cyklerne i Basel d. 22-24 juli, så tog jeg en jobprolog før den egentligt tour startede. Og det er en meget passende analogi, da Tour de France samtidigt var på sit højeste.
Dagene i Basel gik med at sidde i møder mandag og tirsdag, men onsdag var jeg ude og se på lejligheder. Anja sad derhjemme på nettet og fandt kandidater til bolig, og så har jeg ringet rundt og fået aftaler.
De to bedste lejligheder vi fandt ligger begge i den østlige del af Basel, på østsiden af Rhinen. Området kaldes Kleinbasel og er stort set som Frederiksberg eller et af Bro-kvarterene i det indre KBH: Små veje, en del af dem ensrettede og omkranset af boliger i 3-4 sals højde. Mange af husene er tydeligt af ældre dato, men næsten alt er nyligt renoveret og holdt flot. Træer og buske findes på gaderne og der er fine grønne områder. Tilmed ligger de to lejligheder jeg så på mindre end 1000 meter fra Rhinen, så der er et dejligt miljø udenfor.
Området er ikke særligt populært blandt den ældre generation af Basels borgere da indbyggerne dels er multikulturelle og dels relativt unge. Begge dele passer os fint, så hører vi bedre til ;-)
Basel by er ikke meget større end Aalborg som vi er flyttet fra. Ca. 200.000 boer i Basel, så afstandene er heller ikke store. Fra kontoret i Allschwil og til Kleinbasel ”centrum” er der 10-12 minutter på cykel i raskt tempo.

Ingen kommentarer: