26 august 2007

En ny uge truer

Vi nåede desværre ikke i IKEA i weekenden. Vi skulle have været derude lørdag eftermiddag, men efter en time i fitness og en cykeltur til Tyskland for at handle røg vi ind i et G-star factory sale, og 25 bukser senere var der endeligt nogle, der passede Mortens mærkværdige kropsform. Da vi endeligt nåede ud af butikken var klokken blevet 16 og vi manglede stadig at handle nogle dagligvarer.
Turen til tyskland tager knap et kvarter i roligt tempo på cyklerne. Vi har rygsække med og i går handlede vi primært i Lidl. Det er ikke et vareudvalg som i Danmark hvor Lidl vel er en skrabet version af Aldi (hvis man overhovedet kan forestille sig det). Lidl vi frekventerede i går havde et pænt udvalg dels af friskt frugt og grønt, fersk kød og ”mærkevarer” blandt læskedrikke og slik m.v.
Rygsækkene blev fyldt og af sted hjemover gik det på ny. At køre over grænsen på cykel er intet problem, det er begrænset hvor meget man kan smugle i en rygsæk og derfor er toldernes interesse også stærkt begrænset.
Lørdag aften havde vi inviteret Anne-Mette og Bjarke ud og spise som tak for al den hjælp de har givet os. Bjarke arbejder samme sted som Morten, er dansker og har været medvirkende til at Morten er blevet ansat. Anne-Mette er Bjarkes kone, der er gravid i syvende måned. Vi fandt en hyggelig restaurant i minimalistisk stil, hvor vi kunne sidde udenfor og spise. Sommeren har stadig fat hernede og temperaturen er +25 grader i dagtimerne og 18-20 stykker om aftenen.

I dag søndag har vi cyklet lidt rundt i Basel for at se på mulighederne for at ligge og nyde solen. Hav har vi jo ikke, men som billedet viser kan man sagtens bade alligevel. Rhinen er tilsyneladende rimelig ren og så er proceduren at man ifører sig badetøj, pakker overflødige genstande i en vandtæt ballon og hopper i vandet. Strømmen er 4-5 knob stærk (10 km/t) så at svømme mod den er umuligt. I stedet lader man sig drive med strømmen indtil man ikke gider længere. Så svømmer man ind til land og går op, og afhængigt af hvor længe man har ”badet” er der så en tilsvarende gåtur tilbage til oprindelsesstedet.

I morgen er det mandag. Vi skal have klaret IKEA inden Morten skal på messe tirsdag, så det bliver sikkert en travl dag.
Håber alle vi kender derhjemme får en god start på ugen.

Ingen kommentarer: