30 december 2012

Juleferie

Glaedelig jul fra Tusindsmil!
Vi er i Danmark paa postnummer 9000 til en traditionel dansk jul med indbygget ferie. Efter nogle gode dage paa Sjaelland med Mortens del af familien koerte vi over sundet og op til vores gamle hjem i og omkring 9000 Aalborg. Billedet her er ikke the Griswolds, ej heller familien Mortensens residens, men et hus i vores kvarter i Norwalk vi lige synes vi ville illudere.


I Nordjylland er der ogsaa masser af julestemning med fint besoeg fra Groenland juleaften.



Juledagene byder paa masser af kalorier for maven som vi supplerede med stimulans for oeverste etage i Nordsoe Oceanariet i Hirtshals. Det er lidt af en koeretur, men Benjamin er svaert glad for fisk og hajer og dem har de i metermaal i denne del af udkantsdanmark.



Museet er meget paedagogisk indrettet og paa en tredje juledag er der ikke mange, der ligger vejen forbi, saa vi havde ro og plads til at se alle de spaendende fisk og skaldyr.



Den store attraktion er klumpfiskene, tre af slagsen rummer det enorme akvarium foruden stoerstedelen af de lokale Nordsoearter af fisk og hajer.



Det er en fascinerende oplevelse og musset skal have ros for at fokusere paa dansk natur frem for at vise en masse eksotiske fisk fra varmere himmelstroeg. Entreen er ikke billig saa det traekker desvaerre ned i det samlede regnskab. Det burde ikke koste over 100 kr. for en voksen at besoege museet.



Efter at have studeret de skaellede vaesener gennem de centimeter tykke akrylruder besluttede vi os for at hente lidt lokale forsyninger paa havnen i hirtshals.



Al den gode mad skal braendes af hvis det ikke skal saette sig, saa ferien byder paa daglig motion for Morten, dels i fitness.dk centret i Aalborg med hans gamle venner og kolleger, men isaer paa loebeben, der med det svingene vejrlig kan vaere en baade kold og glat fornoejelse.

Ingen kommentarer: