04 juni 2008

Een på låget (morten)

Indroemmet - jeg elsker nyt udstyr. Om det er en decideret lidelse ved jeg ikke, men det tangerer nok snart. Heldigvis er der i mit sidste koeb tale om en yderst fornuftig investering, nemlig i ny cykelhjelm.
Den gamle og lidt klodsede Giro Animas er blevet skiftet ud med en Lazer Genesis XC i mat carbon look. Egentligt er jeg ikke meget for denne her wanna-be carbon plastik finish, men den er diskret og jeg synes ikke jeg havde råd til at koebe to lige med det samme, så farven skal matche flere forskellige cykler og beklaedning.Skyggen har jeg afmonteret, og så er hjelmen faktisk ganske godt udseende synes jeg. Lazer har kun to stoerrelser: XXS-M og L-XXL. Det i sig selv er ikke så smart fra en forbrugers synspunkt, men det sparer Lazer nogle udgifter til fremstillingsvaerktoejer. Heldigvis passer jeg lige netop den lille stoerrelse, så hjelmen sidder perfekt og ser samtidig ikke alt for stor og klodset ud.


Lazer har et helt unikt bespaendings-system, som jeg foerste gang jeg testede Lazer for Cykelmagasinet ikke var vild med, med som jeg hurtigt fandt ud af er super funktionelt. Man justerer pasformen ved at regulere de indvendige puder med en lille skrue på toppen af hjelmen, der holdes på plads af simpel friktion. Puderne i hjelmens krans er monteret på en lille stålwire, der justeres med hjulet. Smart, relativt let og brugervenligt. Selv i mudder og med handsker på.
Hvad så med Anja er der sikkert nogen der så vil vide... Tjooo hun er nu også velekvipperet, hun koerer nemlig med Mario Cippolinis originale hjelm med navn og signatur fra Giro d'Italia tilbage i 1999 (vist nok, skal lige have googlet).
Det er hun dog ligeglad med, hun synes bare den er grim... tsk, tsk, tsk.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej

Ser ud som en fed hjelm. Kan visiret tages af og på som man har lyst?

Lars