28 juni 2008

Back to school (anja)

Det at lære sprog er en udfordring, som jeg under vores ophold hernede har følt både i forhold til rigs-tysk og den schweiziske udgave. At undervise andre i et sprog som man selv er vokset op med er også en udfordring, men på en helt anden måde.
For ca. en måned siden fik jeg et opkald fra Academia, min gamle sprogskole, hvor jeg i to måneder modtog undervisning i tysk. De ville høre om jeg havde lyst til at undervise i dansk, da der var en schweizisk fyr, der gerne ville kunne tale med hans venner fra nord. Efter nogle møder og kursus i undervisning, er jeg nu udstyret med lærebøger og begyndt at undervise, en stor udfordring i både pædagogik og sprogkundskab.

Jeg lærer tysk kontinuerligt. Alle de opdagelser jeg gør mig, om ord der minder om hinanden på tysk og dansk, men har vidt forskellig betydning kan jeg nu give videre.
Samtidigt er det godt at få den danske grammatik opfrisket. At sidde på den anden siden af bordet er både spændende og udfordrende. Jeg håber min elev får lige så meget ud af det som jeg.

Ingen kommentarer: