16 september 2007

Typisk weekend i Basel

Lørdag er den store shopping-dag i Basel. Det er tydeligt at folk har travlt i løbet af ugen og derfor bruger weekenden på at trykke næserne flade mod butiksruderne.
I Basel centrum er der masser af mennesker, og byen har åbent til 17 eller 18, så som billedet viser er der fart på hele dagen.
Lørdag er også dagen hvor indbyggerne dyrker sport. Fodbold, cykling, tennis, golf og rulleskøjter er de mest udbredte sportsgrene, hvis ikke man er i centrum og se på butikker.


Kontrasten mellem lørdag og søndag er stor i Basel. Vi ved ikke om det er fordi folk går i kirke eller bare ordner hus og have, men byen ligger øde hen om søndagen. Billedet viser et normalt meget befærdet trafikknudepunkt i midtbyen, hvor der er tilkørsel til motorvejen, sporvogne og 6 veje fletter ind i samme rundkørsel. Søndag klokken 11.30 ligger det hele øde hen. En anden særlig ting er, at de fleste lyskryds blinker gult om søndagen, hvilket indikerer, at der er generel højre-vigepligt.

Vi har været heldige med vejret i weekenden, 22-25 grader og sol, så vi besluttede os for at cykle en tur ind i Frankrig. Ruten var ”kun” 45 km lang, men med 500 højdemeter og skrappeste stigning på 15% er det ikke kun for romantikkens skyld vi cykler. ENDELIG huskede Morten at medbringe kameraet, så vi lader billederne tale for sig selv.

Klik på billedet for at se det i stort format

Klik på billedet for at se det i stort format

Efter cykelturen brugte vi de sidste eftermiddagstimer ved Rhinen, hvor der langs bredden er stentrapper og afsatser, hvor man kan ligge og nyde solen. Der er masser af mennesker der går tur og slapper af, og enkelte vover sig stadig i vandet. Hvor koldt det er ved vi endnu ikke, vi tør ikke garantere at vi når at få brugt badetøjet i år.

2 kommentarer:

Kanonkuglen sagde ...

Hvor fantastisk... at have en kæreste dér også cykler! Morten... du har det sgu for godt derned i solrige Basél:-)!

Anja og Morten sagde ...

Ja I know. Jeg er også ganske stolt af at hun er frisk på at cykle. Til trods for hun hev lidt efter vejret op over den sidste 15% stigning :-)