11 juli 2020

Helena 7 år

Sidst i april, den 24. for at være helt præcis havde vores halvvejs-teenage datter foedselsdag! Det var selvsagt en lidt anderledes affære, men vi skal selvfølgelig tale lidt om hvordan hun gebærder sig og hvad der er sket fra seks til syv:


For det foerste er der kommet en masse sport i hendes hverdag. For et aar siden gik hun til svømning og gymnastik, idag står den paa BMX, mountainbiking, slalomski, ballet og snart ogsaa fodbold. Det var een af de ting vi skulle have startet i foråret, som måtte vige for pandemien. Heldigvis fik vi en fuld sæson paa ski inden staten lukkede ned, og vi gik fra boernebakken i januar til den moerkeroede i marts:


Skateboard er hun ogsaa blevet helt habil til, selvom det nogen gange kræver en del koncentration at komme ned over de store ramper:Til BMX er der en lige saa imponerende udvikling i gang. Efter at have startet sit foerste loeb i august 2019 har der ikke været nogen vej tilbage. Hun er blevet gode venner med den lokale professionelle pige Carly Kane og drengene har fået kærligheden at foele i begynder-klassen.


Her er der syv andre lokale paa 7-Novice niveau, der får baghjul på en lokal bane i Hamilton:


Lidt mere stille men mindst lige så yndefyldt går det for sig hos Ms. Camille i Oakwood Ballet. 

Inden man naar saa langt, skal man lige op om morgenen og have toej paa. Som en hver anden 7-aarig prinsesse har Helena et walk-in closet, med nok beklaedningsgenstande til et mindre danse-ensemble. Hun styrer fuldstaendig selv, hvilket outfit, der skal paa til lejligheden og det er langt fra tilfældigt, hvad der kommer med ud af skabet. Farver bliver matchet og det typiske dress består af leggins og en bluse. Er der fest eller særlige anledninger bliver der koordineret mellem kjole, sko og pynt i håret.

Det kan bare godt være svært at hitte rundt i raekkefoelgen, naar man er lidt træt og lige stået op:

Naar foerst man er påklædt er det ud i verden og goere den usikker. Trampolinen i baghaven er et hit sammen med storebror og vennerne fra vejen, som vi desværre ikke ser saa ofte som vi plejer i disse Corona-tider. 

Helenas foedselsdag blev derfor ogsaa en "drive-by" hvo naboer, bekendte og skolevenner kunne cykle, gå og koere forbi med lykoenskninger. Det var ikke lige den foedselsdag, moderen havde håbet på, men mon ikke den bliver husket alligevel. Det er en sær tid at vokse op i, men omvendt ogsaa en tid, hvor der er mere tid til at vaere sammen som familie, mindre stress i hverdagen og gode minder med bare at vaere sammen som familie.

Helena er en god blanding af stille gemyt som sin mor, med en helt klar vilje og konkurrence-gen som sin far. Hun holder foelelserne indeni og kan blive ganske genstridig, men det er sjaeldent, der ikke er smil paa laeben og glimt i oejet. Vi kunne ikke vaere meget mere heldig med hende.


Ingen kommentarer: