31 marts 2020

Benjamin 9 år

Denne post har været MEGET længe undervejs. Først var det generel travlhed, der holdt os tilbage og pludselig røg vi alle ind i COVID-19 situationen vi står i nu.
Det skal selvfølgelig ikke være en undskyldning for ikke at fejre vores store søn. Benjamin er fyldt 9 aar!, det er nærmest helt surrealistisk saa hurtigt tiden går.

God morgen til 9 år gammel!Det er ikke en ueffen dreng vi har opfostret; både i skolen og i fritiden er der sket meget de seneste 12 måneder, som billederne her kan bevidne.
Vi starter i det søvnige hjørne, for billedet herunder viser ikke kun en sovende Benjamin efter en lang dag med BMX-fødselsdag i Mike's Bike Park, det viser også en dreng, der er faldet i søvn i selskab af en bog. Som bloggen har bevidnet har det været en udfordring at komme på niveau med hans venner i skolen når det drejer sig om at læse.Vi ved af gode grunde ikke om han er kommet helt på niveau, for skolen har været lukket i mere end to uger nu, men Benjamin har siden nytår læst ikke færre end 11 "American Chillers" bøger af Johnathan Rand.Vi er selvsagt stolte over at Benjamin har fundet glæden ved at læse og han ligger troligt of frivilligt hver aften i sin seng og pløjer historierne igennem. Han læser sjældent højt for os, men jeg tænker at det alligevel hjælper på hans læsning og ordforråd. Vi er bare taknemmelige for han nyder det, og har fundet en måde at udvide sin horisont på, der forhåbentligt følger ham i mange år fremad.
Det er ogsaa en egenskab, der binder børnene sammen, naar storebror kan hjælpe med at læse paa morgenmadspakkerne:Tilbage til BMX-fødselsdagen, for det var den måde han havde valgt at have sine kamerater paa besøg. Det er dejligt nemt at holde arrangementet uden for huset og det var en stor success. Der er mange steder at vælge imellem herovre, og fælles for dem alle er et meget indstuderet og "samlebåndsagtig" måde at fejre fødselsdag paa.
I Mike's Bike Park kunne vi saette os ved et bord og børnene kunne lege det de ville og i det tempo, der passede dem. Det var lidt slående at se hvor mange 8-9 årige drenge, der var usikre paa deres cykler, men de kom da derfra med en oplevelse (og ingen alvorlige skrammer) under hjelmen.Benjamin er anderledes stærk på en BMX, han er forlængst rykket op i Intermediate-rækken og kører stærkere og stærkere for hvert løb. Der er selvfølgelig mere kamp om det nu, men han har allerede vundet sit første løb siden han opgraderede i midten af januar:Cyklen er også blevet opgraderet et par gange og der bliver arbejdet i værkstedet på den næste model, når han vokser fra den nuværende.Bortset fra BMX er ski den nye favoritsport, og vi var heldige med at kunne køre helt til d. 7. Marts inden sæsonen sluttede.Vi er også på et punkt lige nu, hvor børnene har det rigtigt godt sammen og kan enes det meste af tiden. Det er særligt sat på prøve i disse Corona-tider, det kommer vi tilbage til snarest. Men hvor om alting er, så hygger de sig i hinandens selskab og er tæt knyttede.Tillykke Benjamin, 9 år!

Ingen kommentarer: