30 maj 2019

Helena 6 aar

Helena fyldte 6 i slutningen af April og med kun to dage tilbage af Maj er det paa hoeje tide at vise lidt billeder med godt 30 dages forsinkelse.













Som billederne tydeligt illustrerer er Helena og hendes jaevnaldrende svaert glade for enhjoerninger eller unicorns, som de hedder paa engelsk. De kommer i alle stoerrelser og afskygninger, saa moderen havde som vanligt travlt med at forberede foedselsdagen med passende merchandise.













Faktisk fejrede vi Helena naesten hele ugen, foerst med venner og naboer paa besoeg hjemme i haven paa selve dagen, derefter koncert med Beatles cover og symfoni-orkester for til sidst at slutte af med klassekameraterne til gymnastik-fest om soendagen.

Helena & Madison













Fra 5 til 6 har vaeret eet af de aar, hvor man virkeligt har kunnet maerke en forandring eller udvikling af hendes personlighed. Naturligvis fristes man til at sige - i 2018 var hun mindre selvstaendig og der var sjaeldent uoverensstemmigelser mellem hende og Benjamin, i 2019 har hun betydeligt staerkere holdninger og klare opfattelser af rettigheder og prioriteter.













Det kommer mest til udtryk naar hun er med sin bror, men ogsaa i det daglige over for hendes foraeldre kommer der mere nuance paa hendes holdninger og en anden foregriben og indflydelse paa hvad hun foretager sig.













Der er lige saa mange holdninger, som der er outfits i skabet og det vaelges med stor omhu og praecission til lejligheden. Der er stadig en naiv barnlighed over Helena udenpaa, men en voksende personlighed indeni.
Venner og veninder betyder selvsagt meget i den alder og de foretrukne af slagsen hedder Madison, Anne og Peyton. Helena har det godt i Kindergarden-klassen og er baade vellidt og dygtig, saa der er ingen tvivl om hun nok skal klare sig. En gang imellem faar hun at vide af sin far hun skal 'toughen up' og vaere lidt haardere i filten, der kan godt vaere kort til taarer i visse situationer.

Front row loge seats at the Schuster Performing Arts Center













Modsat Benjamin er der meget langt mellem hun bliver irettesat eller kommer rigtigt i vanskeligheder, om det er grundet koennet, nummer 2 eller blot personlighed er et spoergsmaal, der maa staa uden svar indtil videre. Mon ikke vi skal faa nok at se til senere..?













At boern vokser op alt for hurtigt er i sandhed en konklusion vi kan tilslutte os. Vi har ikke laengere nogen smaa boern, selvom Helena godt ved hun er "the baby in the family", saa er der ingen tvivl hos os eller hende at hun er blevet en stor pige.

Ingen kommentarer: