19 oktober 2017

Akademik

Vores to boern er rigtigt kommet i skole med lektier, fritidsaktiviteter og SFO.
Vi ville gerne introducere Helena og Benjamin til aktiviteter og Helena har i nogen tid talt om hun gerne vil gaa til dans eller gymnastik. Det seneste aar er Benjamin ogsaa blevet lun paa tanken om fodbold.
Som sagt saa gjort, Benjamin er startet til foldbold i skolen hver fredag, samtidigt er Helena ti l Hip-Hop, som hun egentligt er for lille til, men har faaet lov at snige sig med til sammen med de stoerre piger.














Om mandagen gaar Benjamin til Arts and Crafts, altsaa en slags formning mens Helena skifter lidt mellem gymnastik og dans. Hun startede til gymnastik, men kom af uveje til at deltage i dans en eftermiddag og har fortsat paa det hold siden.
Aktiviteterne er udbudt af fritidsordningen paa skolen, saa undervisningen foregaar paa en blanding af sprog. Herhjemme viser boernene tydelige tegn paa at have opsamlet Hollandsk og tysk, der kommer tyske boeger med hjem fra biblioteket og de kan sige nogle faa ord paa Hollandsk ligesom de begge kan taelle til 10.














Den stoerste udvikling, der foregaar lige nu er paa lektie-omraadet. Isaer for Benjamin, der har opgaver med hjem hver uge. Helena har ikke lektier for, men hun vil gerne vaere med, naar vi sidder og laver dem med Benjamin, saa hun faar en kopi af hans matematiksider og regner med.














Hver anden uge faar vi en email fra skolen, der fortaeller hvilke bogstaver og ord Benjamins klasse laerer. Vi skal holde os til de bogstaver, og Benjamin ser meget frem til han kan laese en af hans dinosaurus-boeger selv.
De foerste uger skrev vi ord med usikre bogstaver. Det udviklede sig til sikre bogstaver og ord og nu laver han naesten alting selv. Han er meget ambitioes med laengden og kompleksiteten af saetningerne kan skal skrive, saa det er ofte vi maa korte dem lidt af.
Det store gennembrud er kommet denne uge, hvor Benjamin har laest en lille bog selv. Det er en lille bog om en hoene og en kat, og de har selvfoelgeligt oevet den i skolen, men Benjamin kan selv stave sig igennem phonetikken og rigtigt laese ordene selv. Han var super stolt tirsdag aften da han laeste hoejt for Helena og jeg.














Det er oprigtigt imponerende at boern paa saa kort tid kan gaa fra at laere bogstaverne til at saette dem sammen og skabe ord, de selv kan laese. Benjamin har oevet sig i nogle aar nu takket vaere skolesystemet i USA og Anjas ihaerdighed, men det store gennembrud er kommet denne uge, saa det er vi stolte over. Nu er der ingen vej tilbage...

Ingen kommentarer: