16 april 2016

Sidste kolde weekend

Vinteren 2015-2016 har været mild og varm saadan relativt til normen. Det har været begrænset med sne og kulde, men foraaret har alligevel ladet vente paa sig.
Perioden fra slutningen af Marts og til starten af Maj er en slags overlap med det vejr vi kender fra Danmark. Hvor vejret i Danmark er mildere om vinteren og koldere om sommeren end hvor vi bor nu, saa er der en 6-8 uger baade om foraaret og om efteraaret, hvor temperatur, nedboersmaengde og dagens længde er meget lig hinanden. De to vejr-grafer krydser saa at sige hinanden for derefter at fortsætte deres individuelle bane.Selv vinden kan til tider være helt Dansk i Connecticut, jævn til frisk i styrke og hyppigt blæsende fra det samme hjørne. Godt nok har vi en del mere sol herovre og det hjælper selvfoelgelig paa humøret, men der er flere dage hvor man gaar udenfor og bliver mindet om foraar paa de danske breddegrader.Sidste weekend, alas den foerste i april var vi afsted til to boernefoedselsdage paa samme dag. Foerst paa togmuseum i Danbury og derefter i Zoologisk have.Som man kan se paa billederne var det een af de "danske dage", med moderat kulde, byer og generelt overskyet. Togene var interessante at se og de herrer, der passede og plejede dem var hyggelige pensionister, der dyrkede en tid der forlængst er forbi.Efter jernbanemuseet koert vi videre til Beardsley Zoo, der er en lille, lokal have i Bridgeport. Vi har vaeret der et par gange og det er hurtigt overstaaet i forhold til Bronx Zoo, men helt fint til en eftermiddag.


Soendag gik vi en tur tidligt om morgenen. Det goer vi ellers aldrig, men det er en aktivitet vi sikkert ville ty til, boede vi i Danmark. Vi har ingen skov lige i nærheden at gaa til, saa vi gik en tur over broen til en park, der ligger paa den anden side af floden.Anja havde loebeskoene med og kunne fortsætte paa egne ben mens ungerne og jeg gyngede foer vi travede hjem igen, heldigvis i solskinsvejr.
Ingen kommentarer: