24 januar 2015

Legomarathon

Forældregerningen medfører typisk en ustyrlig trang til at erhverve brugsgenstande og børnerekvilier både til daglig og særlige anledninger. En del af et ukontrollerbart indkøbsvanvid resulterede kort efter Benjamins fødsel i cirka 20 kilo LEGO i en stor vaskebalje. Manden i huset genkaldte sig sin barndomsglæder ved det simple plastik legetøj og det førte til en vunden onlineaktion og et $150 træk på bankkontoen.
Benjamin er siden vokset op gennem Duplo og nu er tiden så kommet til at indvie den store samling mindre klodser.Til Thanksgiving havde vi nogle stille inde-fridage, saa Morten tog vaskebaljen frem fra gemmerne og vaskede alle 20 kilo klodser i fem eller seks omgange i vores vaskemaskine.
Kun een enkelt gang lykkedes det vaskeposen at aabne sig saa der var farvede klodser over det hele, ellers gik alt smertefrit.Klodserne blev efter vask toerret og sorteret i farver og temaer i 4 store, gennemsigtige plastik kasser, og efter et par dages arbejde var det et helt sortiment i sirlig orden. Det gode ved hele processen var at mens Morten sorterede byggede ungerne, saa der var lego paa skemaet hver eneste fridag under Thanksgiving og December. Det viste sig at begge boern kunne sidde stille i timevis og lege med, isaer Benjamin selvfoelgelig, Helena holdt ikke koncentrationen helt saa laenge.Ud af det hele kom en samling fine fartoejer og en nyfunden glaede ved det klassiske legetoej. Benjamin oensker sig nu Lego i foedselsdagsgave og temaet er ikke overraskende byggemaskiner og lastbiler.


Ingen kommentarer: