03 maj 2024

April 24 - nu med flere sekunder

Man skal se sig for hvis man skal nå at opdage foråret i Ohio og Connecticut. Det varer mindre end 30 dage og falder typisk et sted mellem midten af Marts og April. Fra den ene dag med nattefrost og enkeltcifrede temperaturer snævert over frysepunktet, til sol og hvad der ville blive karakteriseret som en sommerdag i Danmark den næste dag. Med eet går livet fra vinter til sommer. 

I Granada er det lidt anderledes. Foråret og vinteren blandes sammen grundet de generelt højere temperaturer og fraværet af sne. Vinteren er kølig men solrig. Foråret er varmere og solrig. 

April har vist sig som en yderst komfortabel måned rent vejrmæssigt. Typisk 5-8 grader om natten, 18-23 om dagen. Nogle uger lidt lavere dagstemperaturer med overskyet eller regn, nogle uger med strålende sol fra morgen til aften. Aldrig for varmt eller for koldt selvom der stadig er mange dunjakker i bybilledet når temperaturen er under 20 grader. 

Man undrer sig måske over hvorfor vejret er så vigtigt, og det er der en god forklaring på. Med så mange udendørsaktiviteter og socialt liv i det fri er vejret en stor faktor. Når man rejser rundt og bor i udlandet går man typisk på kompromis med boligens indretning og størrelse, ihvertfald midlertidigt. Evnen til altid at bevæge sig ud og leve et socialt liv uden for hjemmet er essentielt, især på disse breddegrader. 

Som videoen bevidner har April budt på lidt af hvert, mest de ting, vi nu er kommet til at kende som dagligdag: Skole, arbejde, fodbold, cykling og weekendture til bjerg og strand. Med andre ord: Ganske som det “plejer” efter fem måneder i Andalusien. 

Helenas fødselsdag var d. 24., men hun var taget på en tre-dages tur med skolen så hendes fest er flyttet til Maj måned. 

Bemærk iøvrigt at vi nu på flere datoer har to videoer fra samme dag. 

God fornøjelse:




Ingen kommentarer: