25 december 2021

Covid-21 Part II

I omvendt kronologisk raekkefoelge er vi nu naaet til andet kvartal af 2021. Aaret, der for os var mindre paavirket af Covid end 2020, men som sikkert mange andre oplevede, alligevel bar praeg af usaedvanligheder. 









I foraaret tager sporten rigtigt fart. Baade udendoers BMX accellererer og forboldtraeningen under aaben himmel starter i marts.









Derfor er stoerstedelen af billederne i denne anden part af 2021-aarskavalkaden ogsaa tydeligt praeget af billeder fra BMX banerne i Ohio og omegn.

Benjamin (naermest) paa vej til at tage foeringen i et lokalt loeb








Efter det for vores vedkommende foerste store staevne i South Carolina tog vi nogle uger senere til Tennesee for at koere det andet Nationale event i 2021.

Helena i fuld koncentration i gaten inden start









Det gik lidt bedre end i Rock Hill, primaert for Benjamin, der naaede finalen alle dage dvs. kom blandt de 8 bedste i hans raekke og skulle koere om de store trofaer. 









Med videoanalyse og hjaelp fra boernenes traener, den professonelle koerer Carly Kane fik Benjamin bragt sig helt frem paa 2. pladsen i weekendens sidste finale, men maatte desvaerre set sig forvist til 4. pladsen paa de sidste meter. Det var en haard laerestreg, som man kan see paa billedet her var han skuffet over ikke at faa et af de helt store pokaler med hjem:









Skuffelser varer heldigvis ikke laenge, saa der er smil over det hele til aftensmaden paa den lokale Equiadorianske restaurant.









Ligesom i North Carolina blev vi en ekstra dag og tog en dag med en anden slags udfordringer i Nashville:









Paa den maade er der ogsaa lidt fysisk udfordring for de voksne, der paa Memorial Weekend var klaedt i passende roed-hvid-blaa farver:









Vi kommer tilbage til BMX senere idet det har fyldt meget i 2021, men nu skal det istedet handle om fodbold. 

Helena (#3 fra venstre, bag) og hendes pink begynderhold








Helena begyndte at spille fodbold i foraaret paa et rekreativt begynder klub-hold, men blev senere udtaget til et udvalgt hold hun har spillet paa siden August. 

Sidste kamp i Oakwood guld uniform for Benjamin








Benjamin spillede ogsaa for Oakwood i starten af 2021, men blev udtaget til en anden klub i lokalomraadet inden sommerferien og startede paa deres foerstehold i August. De er derfor nu i to forskellige klubber hvilket giver en ekstra dimension af transport-udfordringer.

Der var ogsaa andre sportsgrene i spil i 2021. Boernene spillede begge tennis hen over vinteren og da vi kom hen i de foerste uger af sommerferien genoptog de svoemning, der i 2020 var begraenset af Corona. 

Det er langt fra deres favoritbeskaeftigelse, men deres foraeldre tvinger dem afsted. Man kan godt se paa Helenas ansigtsudtryk at udendoerspool klokken 8:30 i sommerferien ikke er nogen favorit.









I dyrenes verden var der ogsaa nyheder. Hvert 17. aar myldrer milliarder cikader af en saerlig art op ad jorden og naermest besaetter den centrale USA i et par maaneder. 









Deres livscyklus varer fire til seks uger fra de kommer op ad jorden, skifter ham og parer sig.  Hvordan de ved der er gaaet 17 aar har videnskaben ingen forklaring paa, og de er ganske harmloese, men naar der sidder tusinder af dem i et enkelt trae og kalder paa hinanden kan det hoeres.









Det ser ogsaa makabert ud naar de efterlader deres ydre skal efter at have vaeret kravlet op i en busk eller trae. Naar de bryder ud af deres foerste stadie er de helt blege hvorefter de antager en sort farve og udvikler deres vinger, klar til at flyve til traekronerne og parre sig.









Inden alt dette stod paa i Juni blev det Helenas foedselsdag i slutningen af April. 









Der var stadig Covid-restriktioner, men vi havde 5 piger paa besoeg til fest og overnatning. 









I slutningen af april havde vi ogsaa en vejrmaessig overraskelse idet vi fik sne mens alle traer og buske var godt igang med at springe ud til foraaret. Temperaturen i april er typisk behagelige 15-20 grader, men tre doegn med let frost havde alle have-entusiasterne daekke deres buske og blomster til med taepper for at redde dem fra forfrysninger.









Sidste skoledag kommer allerede inden 1. Juni, hvilket ifoelge foraeldrene til vores boern er alt for tidligt. Foraaret gaar RIGTIGT hurtigt, og inden man faar set sig om er det sommer og boernenes ferie starter.









Naeste afsnit daekker maanederne Juli-September inden vi slutter 2021 af hvorfra vi sidder idag, nemlig jul og nytaar!

Ingen kommentarer: