27 december 2018

Top-10 aar

Det har vaeret et godt aar for motions-loeb paa trods af flytningen til Ohio. Vi har efterhaanden proevet at starte op i et nyt omraade et par gange og er vant til at finde lokale arrangementer indenfor loeb, cykling og triathlon.



Der er rigtigt mange motionsloeb i naeromraadet, isaer 5 km distancen - de foregaar naesten hver weekend fra maj til oktober. De koster som regel $25-30, hvilket afholder os fra at deltage i mange af dem, for det kan hurtigt blive en dyr fornoejelse. Loeber man en 5 km paa 20-21 minutter saa koster det rundt regnet 10 kr per minut hvilket er mere end vi synes er vaerd at bruge ugentligt.













Smaa triathlons er der ogsaa en del af, og der faar man en smule mere for pengene, og saa er der ogsaa mere udbytte for traeningstimerne, naar nu det involverer tre dicipliner. Det er dog kun blevet til to loeb i aar, med placeringer som 4 og 8 til foelge.













Cykelcross er der ogsaa rigtigt meget af i Ohio og de omkringliggende stater Kentucky, Indiana og Michigan. Generelt over hele USA er det en relativ stor sport, ihvertfald blandt cykelenthusiaster.














Den primaere grund til den store popularitet er at det er nemt at tilgaa: Man behoever ikke synderligt godt eller unikt udstyr, en gammel cykel, selv en MTB duer fint. Der er sikkert halv-daarlige forhold til de fleste loeb, saa udstyrret spiller en mindre rolle naar alt er nedsunket i mudder.
Licens behoever man heller ikke, man kan vaelge at deltage en enkelt dag, men det loeber selvfoelgeligt ogsaa op i laengden frem for at melde sig ind for et helt aar.














For det andet er det en sikker sport - loebene foregaar i parker og skove, der er ingen traffik og falder man, er det relativt lave hastigheder involveret og sikkert et bloedt og tilgivende underlag.

For det tredje er stemningen afslappet og jovial, og alle er bare ude for at have det sjovt. Selvfoelgeligt er der kategorier med grader af rytternes dygtighed, men de spaender lige fra motionister til eliten, og alle koerer paa samme rute.













For det fjerde er det bare helt igennem morsomt. Blandingen af efteraar, mudder og kammeratligt race er en super cocktail, og det minder meget om at koere MTB i de danske skove.
Og der er masser af cykle med/imod. Jo laengere tilbage i kategori men deltager, jo flere stiller op. Feltet til et Cat. 5 loeb som jeg stiller op i (uden licens) har typisk omking 40-45 startende. Saa er det jo ekstra sjovt at komme hjem med bevis paa man har vaeret pa podiet:













Der koeres op mod 10 loeb i naerheden af hvor vi bor, og i aar blev det kun til at deltage i 4 af dem, men det tror jeg bliver lavet om i 2019.
Generelt er det blevet til et godt aar resultatmaessigt med alle deltagelser endt i top-10 over alle sportsgrene. Det er selvfoelgeligt et spoergsmaal om at stille op naar konkurrencen er slappest, men det pynter da lidt alligevel.

Ingen kommentarer: