09 oktober 2016

Den Spanske Ruin

Dette indlæg er tiltænkt i begrænset omfang at beskrive vores nye bolig eller rettere det projekt, vi stadig er i gang med her to maaneder efter vi officelt immigrerede til Belgien.I løbet af den tid vi brugte paa at se paa huse gav vi de individuelle ejendomme øgenavne for bedre at kunne huske dem: Palæet, der ses herover og Kievermont - navnet paa vejen ejendommen laa paa. Eller hvad med "gravpladsen" - navnet paa naboen til et hus, vi ellers syntes godt om (og begrænset støj fra naboerne...).Vi endte med "Den Spanske Ruin" og vi har mere end 500 billeder til at dokumentere hvorfor. Kort fortalt herunder er det et hus, der har staaet ubeboet hen i mere end et aar. Det ville normalt ikke vaere optimalt, men dog overkommeligt, hvis ellers huset var blevet holdt i generelt god stand og forladt i tom og indflytningsklar tilstand.Det er i forhold til det sidstnævnte skruen smutter ud af vandet. Da vi kom til huset - i første omgang Morten alene med ejerens bror - saa huset ud som om der var begaaet en forbrydelse eller at familen en aften havde besluttet sig at forlade premisserne midt under aftensmaden.Overalt var der ejendele, møbler og tøj spredt flygtigt rund paa gulve og øvrige overflader. I køkkenet stod der tallerkner paa bordet og det var mad i køleskabet, der havde staaet uden strøm i en uvist, laengere periode.Med andre ord noget af et projekt og vist ogsaa mere, end vi lige havde troet. Ejeren var flyttet i nyt hus og havde tilsyneladende ikke brug for de effekter, der var efterladt.Vi brugte de første to uger paa blot at rydde nogenlunde op. Vi aftalte med ejeren at de kunne hente de genstande, de ønskede at beholde indenfor fem dage, hvorefter vi fik overdraget ansvar og ejerforhold.Det gik ikke helt saa præcist efter tidsplanen, for fruen af huset blev ved med at dukke op gennemgå de effekter, vi havde ryddet op og organiseret. Nu var det hele pludseligt saa let at overskue og saa var det noget lettere at tage de ting med, hun gerne ville beholde.
Heldigvis var hun saa grundig med det arbejde som med at holde huset i orden efter at have flyttet ud, saa da hun kørte afsted for sidste gang var der stadig masser af møbler, tøj og øvrigt inventar, vi kunne se en fremtid i, enten for os selv eller for eBay.Anja gik resolut i gang med haven, og vi fik hjaelp til de opgaver, der kraevede ekspertbistand.Her er det et gulv, der skulle brækkes op, da der er sivet vand fra jacuzzien ned under plankerne uden at nogen har gidet at goere noget ved det.
Imens var Anja travl optaget af at luge trampolinen fri af ukrudt:Da projektet stadig er ongoing saa kommer der flere billeder af baade fremskridt og tilbageslag, haabet er at vi er faerdige til Thanksgiving, med en rengoering af poolen som en af de sidste etaper.


Ingen kommentarer: